Jurnalista Sorina Matei a reacționat dur la auzul știrii conform căreia Laura Codruța Koveși, fost șef al DNA, a fost numită în funcția de Procuror șef European.

Ea spune că LCK nu a fost numită pentru meritele ei, ci pentru că „pentru că e manevrabilă la comenzi pe care le execută întocmai, cu patos și la timp”.

„Cel mai neperformant procuror General al României, cu două mandate la activ și fără niciun rezultat, cel mai catastrofal procuror șef al DNA, care a reușit să distrugă pe termen lung un DNA clădit cu greu, lâsându-l efectiv o caricatură care nu mai impresionează pe nimeni, o carcasă de conservă fără fond cu 40% achitări, demis de Curtea Constituțională și care a încălcat Constituția și legile țării, a primit 17 voturi în COREPER din 22 în condițiile în care 12 erau necesare, în cea mai puturoasă negociere politică europeană în care jocurile s-au văzut și mirosit de la o poștă. Pe Codruța nu o vor politicienii că e bună sau știe meserie, că n-au nevoie de asta. Pe Codruța o vor jucătorii statelor, inclusiv americanii, pentru că e manevrabilă la comenzi pe care le execută întocmai, cu patos și la timp. Ceea ce ei au nevoie de fapt nevoie atunci când vor să fie investigate tranzacții, operațiuni finaciare, companii uriașe, jucători importanți la nivel european și mondial”, a scris ea.

Sorina Matei mai afirmă că Laurei Koveși „i s-a clădit prin operațiuni masive de PR pe bani publici sau ale companiilor pe care nu le-a investigat, inclusiv prin ambasade care, evident, au propriile interese, o retorică care nu are nicio legătură cu realitatea și cu omul”.

„ Nu contează că nu știe nici Codurile Penale din țara ei.Pentru ei nici nu contează asta. Contează doar siguranța pe care o conferă profilul personajului Kovesi, siguranța, asigurările și garanțiile că prin ea lucrurile sunt predictibile, unele graduale, maleabile, pentru că fix atunci lucrurile sunt stabile și controlabile. Pentru ei. Tocmai de aceea, în timp, i s-a clădit prin operațiuni masive de PR pe bani publici sau ale companiilor pe care nu le-a investigat, inclusiv prin ambasade care, evident, au propriile interese, o retorică care nu are nicio legătură cu realitatea și cu omul. Ceva fiction, care nu există: alternative truths, altenative facts. Asta s-a întâmplat tocmai pentru a o impune și a-i crea o anvergură europeană unui om care nici nu știe măcar să scrie corect românește. Asta pentru cine o cunoaște cu adevărat”, a continuat ea.

„Așadar, dacă ai putea ca stat – să-ți impui la șefia Parchetului European- un om care știi că te ascultă, de ce n-ai face-o? Interesul mereu poartă fesul, nu profesionalismul, performanța, rezultatele. Este bine totuși că Laura Codruța Kovesi a evoluat tot prin puturoșenii politice. Pentru că prin performanță profesională n-a putut niciodată. Tot timpul cineva, în general politicieni care doresc doar oameni controlabili în funcții de procurori șefi, a impus-o cu forța și prin dealuri puturoase undeva. Așa a fost numită în 2006 la PG, așa a fost numită la DNA în 2013, așa a ajuns în 2019 impusă la Parchetul European. Din cramele lui Ghiță și piscinele politicienilor va ajunge în alte piscine europene. Un singur lucru mai are de făcut Codruța: să-i ceară bani iar lui Ghiță ca să dea înapoi cetățenilor români cheltuielile ilegale cu chiria și întreținerea caselor pe care le-a ocupat ilegal ca Procuror General al României și procuror șef DNA cu apartament în București. Că aici vorbim de infracțiuni în formă continuată cu prejudiciu. Altfel, pe model Ghiță, Maior, Bica, este foarte bine că ne pleacă "valorile” după ce-au făcut toată Justiția praf și țăndări. Aici oricum nu prea mai are cine să-i investigheze. E deșert. Important e să dea și banii cetățenilor pe care i-a prostit înapoi”, a încheiat Sorina Matei.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews