Acum 48 de ore, în mass-media dâmbovițeană răzbătea informația conform căreia „sesizarea Codruței Koveși la CEDO a fost admisă”.

Fostul șef al Corpului de Control al Guvernului în anii 2000, juristul Valerian Stan, a explicat pentru ActiveNews care este realitatea.


„Știrea incendiară potrivit căreia plângerea lui Kovesi la CEDO ar fi fost declarată „admisibilă” e un jenant fake news.

Plângerea în chestiune n-a fost declarată "admisibilă”, ci, atenție – exact ca la Radio Erevan – „nu a fost declarată inadmisibilă” (în condițiile art 52A indice 3 din Regulamentul CEDO). O plângere poate fi declarată „admisibilă” numai în procedura din fața unui Comitet al CEDO (art 53 indice 1 din Regulament) – procedură pe care plângerea fostului satrap de la DNA n-a urmat-o. Îmi pare rău să văd că informația a pornit chiar de la avocata lui Kovesi, Nicoleta Popescu, fosta mea colegă de la APADOR-CH”, ne-a declarat el în exclusivitate.

 

Revista Q Magazine a obținut confirmarea acestei informații, răspunsul oficial al CEDO fiind că petiția doamnei Koveși este doar înregistrată, nu și admisibilă.

„Plângerea L.C. Kovesi împotriva României (nr. 3594/19) a fost depusă la CEDO în decembrie 2018 și este în prezent ÎN CURS DE EXAMINARE în fața Curții”, sună răspunsul oficial al CEDO.
 
Reamintim că la finele anului trecut, procuroarea Laura Codruța Koveși a atacat la CEDO procedura prin care a fost înlocuită din fruntea DNA.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews