ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acum 48 de ore, în mass-media dâmbovițeană răzbătea informația conform căreia „sesizarea Codruței Koveși la CEDO a fost admisă”.

Fostul șef al Corpului de Control al Guvernului în anii 2000, juristul Valerian Stan, a explicat pentru ActiveNews care este realitatea.


„Știrea incendiară potrivit căreia plângerea lui Kovesi la CEDO ar fi fost declarată „admisibilă” e un jenant fake news.

Plângerea în chestiune n-a fost declarată "admisibilă”, ci, atenție – exact ca la Radio Erevan – „nu a fost declarată inadmisibilă” (în condițiile art 52A indice 3 din Regulamentul CEDO). O plângere poate fi declarată „admisibilă” numai în procedura din fața unui Comitet al CEDO (art 53 indice 1 din Regulament) – procedură pe care plângerea fostului satrap de la DNA n-a urmat-o. Îmi pare rău să văd că informația a pornit chiar de la avocata lui Kovesi, Nicoleta Popescu, fosta mea colegă de la APADOR-CH”, ne-a declarat el în exclusivitate.

 

Revista Q Magazine a obținut confirmarea acestei informații, răspunsul oficial al CEDO fiind că petiția doamnei Koveși este doar înregistrată, nu și admisibilă.

„Plângerea L.C. Kovesi împotriva României (nr. 3594/19) a fost depusă la CEDO în decembrie 2018 și este în prezent ÎN CURS DE EXAMINARE în fața Curții”, sună răspunsul oficial al CEDO.
 
Reamintim că la finele anului trecut, procuroarea Laura Codruța Koveși a atacat la CEDO procedura prin care a fost înlocuită din fruntea DNA.