Arhiepiscopul Irineu al Alba-Iuliei a vizitat luni Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” de la Râmeț, afectată vineri de un incendiu care, din fericire, nu s-a soldat cu victime. Flăcările au distrus acoperișul uneia dintre clădirile anexe, pompierii luptându-se timp de 13 ore să lichideze toate focarele. 

Potrivit Agenției de Știri Basilica și portalului Reîntregirea, Arhiepiscopul Irineu s-a întâlnit luni cu stareța așezământului, Stavrofora Apolinaria Barb, și cu monahiile obștei, pe care le-a încurajat să treacă peste această încercare, asigurându-le că după orice „suferință urmează harul, lumina și bucuria”, citând avertismentul Mântuitorului Iisus Hristos: „În lume necazuri veți avea; dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea”.

Arhiepiscopia Alba Iuliei va sprijini financiar Mănăstirea Râmeț pentru refacerea clădirii afectate de incendiu, a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, preotul Oliviu Botoi, contactat telefonic de Agenția de Știri Basilica

Circa 120 de pompieri, ofițeri, subofițeri, salvamontiști, voluntari și personal medical au participat pe 5 și 6 iulie la intervenția pentru stingerea incendiului din curtea Mănăstirii Râmeț.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews