Arhiepiscopul Irineu al Alba-Iuliei a vizitat luni Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” de la Râmeț, afectată vineri de un incendiu care, din fericire, nu s-a soldat cu victime. Flăcările au distrus acoperișul uneia dintre clădirile anexe, pompierii luptându-se timp de 13 ore să lichideze toate focarele. 

Potrivit Agenției de Știri Basilica și portalului Reîntregirea, Arhiepiscopul Irineu s-a întâlnit luni cu stareța așezământului, Stavrofora Apolinaria Barb, și cu monahiile obștei, pe care le-a încurajat să treacă peste această încercare, asigurându-le că după orice „suferință urmează harul, lumina și bucuria”, citând avertismentul Mântuitorului Iisus Hristos: „În lume necazuri veți avea; dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea”.

Arhiepiscopia Alba Iuliei va sprijini financiar Mănăstirea Râmeț pentru refacerea clădirii afectate de incendiu, a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, preotul Oliviu Botoi, contactat telefonic de Agenția de Știri Basilica

Circa 120 de pompieri, ofițeri, subofițeri, salvamontiști, voluntari și personal medical au participat pe 5 și 6 iulie la intervenția pentru stingerea incendiului din curtea Mănăstirii Râmeț.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.