ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Neurochirurgul Ștefan Mindea va fi hirotonit preot, luni, 8 iunie, în cadrul unei slujbe oficiate de Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, la Mănăstirea Văcăreștii Noi din comuna Lumina, județul Constanța, informează ct100.ro, care citează Arhiepiscopia Tomisului.

Potrivit sursei citate, luni, de la ora 8.30, Arhiepiscopul Tomisului va sfinți paraclisul cu hramul „Sfânta Treime” al mănăstirii Văcăreștii Noi din comuna Lumina, județul Constanța, apoi va oficia Sf. Liturghie. În cadrul slujbei, cunoscutul medic neurochirurg Arhidiaconul Ștefan Mindea va fi hirotonit preot.

Doctorul Ștefan Mindea a devenit cunoscut în România după ce a ales să se întoarcă în țară, cu familia, după peste trei decenii petrecute în SUA.

La doar 40 de ani, Ștefan Mindea era unul dintre cei mai reputați neurochirurgi din SUA. Specializat în neurochirurgie minim-invazivă și chirurgie oncologică spinală, a creat prima secție de acest tip la Universitatea din Stanford. Părinții l-au educat să se simtă mândru că este român. El însuși are șase copii pe care îi educă în același spirit. După 35 de ani petrecuți în SUA, a decis să se întoarcă în țară, mutându-se cu familia la Constanța.

Neurochirurgul Ștefan Mindea se declară împotriva vaccinării obligatorii și a susținut referendumul pentru familie.