ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Înalta Curte de Casație și Justiție a acceptat cererea de strămutare a procesului doamnei Simona Niculescu, primul cetățean din țară ce a câștigat în instanță dreptul de a circula pe un drum civilizat, reabilitat.

Înalta Curte a constatat că există un temei de bănuială legitimă asupra imparțialității Curții de Apel Pitești deoarece primarul din Băiculești socotise de cuviință să angajeze din banii publici în scopul de a-l feri de rigorile Legii pentru refuzul de a respecta sentințele definitive câștigate de doamna Niculescu pe cel ce era la momentul respectiv Decan al Baroului Argeș, Alin Postelnicescu, a cărui soție este judecătoare la Curtea de Apel Pitești.

Curtea de Conturi a României constatase deja în noiembrie 2016 că această angajare a fost făcută cu încălcarea textelor legale, sancționând primarul Niculaie Dragnea, de la care a recuperat operativ sumele plătite influentului avocat din banii publici.

Această jurisprudență este importantă pentru toți cetățenii care se luptă împotriva unui avocat local ce are rude la instanța care judecă procesul. La Curtea de Apel Pitești avocatul Alin Postelnicescu pledează în nenumărate cauze, atât la civil cât la penal, ceea ce de acum încolo nu va mai fi admis de către instanță, după hotărârea Înaltei Curți, ce este definitivă.