Câteva persoane au avut sâmbătă ideea organizării unui protest-fulger de apărare a Normalității sâmbătă, pe Calea Victoriei, chiar în fața paradei homosexualilor și a dispozitivului Jandarmeriei care îi păzea. Potrivit lui Pompiliu Diplan, din partea Frăției Ortodoxe, mesajul afișat în limba engleză de voluntarii pro-Familie atrăgea atenția că „HOMOSEXUALITATEA, LEGALIZATĂ E SUFICIENT. NU O FACEȚI OBLIGATORIE!”.

„Pe banner am scris [faptul că] HOMOSEXUALITATEA = LEGALIZATĂ E SUFICIENT. NU O FACEȚI OBLIGATORIE!

Am intrat cu banner-ul dinspre parcul Nicolae Iorga. Vedeți în fotografii jandarmii numerotați, inclusiv cei în civil (tricouri bleu). Au fost, ca întotdeauna, cu mine cel puțin, civilizați.

Nimeni nu știa / înțelegea ce scrie. Noi l-am scris în engleză în nădejdea venirii agențiilor de presă. 

Dar nimeni nu prea înțelegea ce scrie și nici nu le-a zis nimeni forțelor de ordine. A fost confiscat banner-ul și dus la Jandarmerie pentru analiza lingvistică.

Data viitoare vom fi mai mulți și mai puternici. Din ce în ce mai puternici la noi în țară!”, a transmis luni pe contul lui de socializare Pompiliu Diplan (Frăția Ortodoxă).

Sâmbătă, 22 iunie, a avut loc Marșul Mândriei homosexualilor din Capitală, de la ora 17:00, desfășurat între Piața Victoriei și Piața Universității, în contextul mai larg al desfășurării Zilelor Mândriei minorităților sexuale în București, în perioada 14-23 iunie 2019, eveniment parțial finanțat din bani publici și granturi europene. Tot sâmbătă, începând cu ora 12:00, în Piața Victoriei a avut loc Marșul Normalității, organizat de Noua Dreaptă, cu scopul apărării valorilor Familiei.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews