ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noua cerere de a ieși din închisoare a lui Liviu Dragnea a fost semnată din nou de șeful parcului auto unde fostul președinte al PSD lucrează ca mecanic în detenție, același care a semnat-o și săptămâna trecută, când a fost apoi respinsă de către directorul Penitenciarului Rahova. De această dată, cererea a fost aprobată și de o comisie de liberări, așteptând încă o dată semnătura directorului închisorii, potrivit Digi24.

Dacă va obține și această aprobare finală, deținutul Liviu Dragnea ar putea ieși pentru o zi din închisoare, cel mai probabil în data de 4, 5 sau 6 noiembrie.

Conform legii, permisia de o zi se acordă după cel puțin patru luni de detenție, fostul președinte PSD având deja  cinci luni efectuate din pedeapsă, însă unele voci din interior afirmă că cel mai adesea permisia de o zi se acordă, în practică, mult mai târziu, după ce, pentru început, deținuților le sunt oferite alte înlesniri, precum suplimentarea numărului de pachete sau de vizite pe care le pot primi. Ceea ce nu înseamnă că deținutul nu poate solicita direct prima zi de permisie, din moment ce a stat închis mai mult de patru luni de zile.  
 
Cererea de permisie pentru o zi așteaptă avizul directorului Penitenciarului Rahova.