ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pompierii au intervenit duminică la miezul zilei în Sibiu pentru a salva un pui speriat de pisică, aflat pe punctul de a se arunca de pe acoperișul unei clădiri cu două etaje din centrul istoric, de pe pietonala Nicolae Bălcescu.

În jur de ora 12, câteva zeci de persoane se adunaseră în fața fostei agenții CFR, privind neliniștite spre acoperișul casei de peste drum, unde un pui de pisică mieuna strident și dădea semne că vrea să coboare. Acesta a alunecat periculos în afara acoperișului și a rămas blocat pe fațada clădirii, la un pas de a cădea în gol.

În urma unui apel la 112, Pompierii din cadrul I.S.U. „Căpitan Dumitru Croitoru” Sibiu au ajuns la fața locului cu o mașină 4x4 și au urcat în pod prin interiorul magazinului, intrând pe partea opusă a acoperișului și nereușind să se apropie de puiul de pisică. Colegii de la parter au desfășurat o pătură în care să prindă animalul ce încercase fără succes să se arunce în gol.
 
După circa 15 minute, a fost adusă o autospecială cu scară mobilă, cu ajutorul căreia doi pompieri au ajuns în dreptul streșinii de care atârna mica vietate. Reușind să o prindă cu mâna, unul dintre salvatori a coborât pisica la sol, în aplauzele mulțimii adunate.

Puiul de pisică de culoare gri, cu semne de malnutriție și conjunctivită, a fost încredințat unei femei care s-a oferit să-l adopte, în urma semnării unui proces verbal.

Întâmplarea are loc la câteva zile după declanșarea unui val de insulte pe rețelele de socializare împotriva lucrătorilor I.G.S.U., la aproape 4 ani de la tragedia din clubul bucureștean „Colectiv”.
 
Șeful D.S.U., Raed Arafat, declarase vineri, pe Facebook, că își cere scuze populației și „că împreună, și cu Pompierii, și cu colegii de la Ambulanță și de la toate serviciile de urgență care funcționează acum în țară, tot vă stăm la dispoziție, tot suntem în serviciul d-voastră, și vă rog ca în continuare să aveți încredere în acești oameni”.