ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procesul pe care Cătălin Berenghi, bărbatul care a adus porci vopsiți în trei culori pe terenul viitoarei moschei de la București, l-a intentat Guvernului României își are primul termen pe 14 octombrie, arată un comunicat primit la redacție.

Prin acest proces, Berenghi își propune să anuleze Hotărârea de Guvern nr.372/2015, prin care executivul dădea spre folosință gratuită Muftiatului Cultului Musulman din România, terenul pe care se va construi noua moschee.

În București ar trebui să demareze construcția unei moschei, cea mai mare din oraș, care conform autorităților ar trebui să aibă o capacitate de 1.000 de persoane.

De la aflarea acestei vești, în București au avut loc mai multe proteste împotriva construcției, între care și plasarea unor cruci pe terenul destinat moscheii.

Premierul de la acea vreme, Victor Ponta, afirma că se pune în aplicare un tratat româno-turc discutat de mai mulți ani, în timp ce fostul președinte Băsescu susține că ridicarea moscheii de la București trebuia aprobată numai dacă s-ar fi construit și o biserică cu hramul Sf. Martiri Brâncoveni la Instanbul.