ActiveNews a relatat despre cazul lui Ionuț Țene, funcționarul public al Primăriei Cluj Napoca, cel pe care mai multe persoane din zona politicii de stânga îl doresc exclus din funcție, pe motiv că în afara serviciului ar avea simpatii și opinii care ar fi condamnabile, în opinia acestora.

În condițiile în care presiunile s-au înăsprit, fiind resimțite inclusiv de către familia istoricului, redăm o scrisoare deschisă adresată de doamna Țene către prof. Zoe Petre, una dintre persoanele care au semnat protestul la adresa intelectualului clujean.

Iată textul trimis pe adresa redacției ActiveNews:

Stimată doamnă profesor,

Am aflat cu uimire și strângere de inimă că v-ați numărat printre semnatarii unui memoriu al unor intelectuali publicat de o revistă bucureșteană, prin care se solicită schimbarea dintr-o funcție publică din Primăria municipiului Cluj-Napoca a soțului meu Tene Ioan acuzat pe nedrept de ”extremism”, neexistând vreo declarație în articolele și studiile sale, care să fie astfel catalogată. 


Stimată doamnă profesor, noi suntem o familie de creștini ortodocși practicanți și avem trei copii, iar soțul meu după 20 de ani  serviciu în cadrul administrației publice locale a câștigat prin concurs postul de șef Birou Învățământ, Cultură, Culte din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, legal organizat de către ANFP, Prefectura Cluj și instituția în care lucrează.  
 
Vă informez că soțul meu are expertiza necesară pentru acest post, fiind absolvent al Facultății de Istorie, a două mastere în relații internaționale și dreptul muncii, e doctor în istorie și a urmat un post-doc la Universitatea ”Babeș-Bolyai”, precum și studii în Germania la Leipzig. Soțul meu nu este un ”extremist”, ci un promotor al valorilor creștin-democrate în cărțile și articolele sale publicate. De asemenea, el a promovat, prin studiile introductive scrise la biografii dedicate Seniorului Corneliu Coposu și acestei familii ilustre. M-a durut mult să vă văd numele printre semnatari, știind că d-voastră sunteți o mare admiratoare a Seniorului Corneliu Coposu, pentru că eu fac parte dintr-o familie înrudită cu Seniorului din Bobota Sălajului, fiind nepoată acestuia prin alianță. În casa părintească din Bobota ne-au trecut pragul de mai multe ori Seniorul Corneliu Coposu, Constantin Ticu Dumitrescu, Simina Mezincescu, Lucia Hossu Longin sau Ionuț Gherasim. De la Corneliu Coposu am învățat să îmi iubesc țara, poporul, și Biserica, precum și alegerea democratică și, nu în ultimul rând, echilibrul și bunul simț, lucruri care au devenit fundamente ale familiei mele.
 
Ceea ce face soțul meu, inclusiv prin publicația NapocaNews, blamată pe nedrept,  continuă valorile promovate de Corneliu Coposu, care astăzi sunt criticate tot mai mult: a fi creștin-democrat, a îți iubi țara și neamul, precum și a cultiva cultura națională. Citiți site-ul și veți descoperi doar lucruri pe care le-ar împărtăși și Seniorul. În spatele acestui linșaj mediatic împotriva soțului meu stau de fapt interese profane și meschine.

Stimată doamnă profesor, eu când să vă cred? Atunci cand în anii 1997-2000, ați promovat alături de președintele Emil Constantinescu ideile creștin-democrației sau acum când prin semnătura d-voastră solicitați nedemocratic ca un funcționar, care a câștigat legal un concurs, să fie destituit pe baza unor liste, dosare, etichete și propagandă ca-n 1950? Tot acest scandal declanșat din interese obscure și neînțelese de mine mi-au afectat liniștea mea și a familiei mele, în care trebuie să crească trei copii. Atacurile mediatice, la care ați contribuit și domnia voastră printr-o semnătură împotriva soțului meu,  întreținător de familie, să acceadă legal la o funcție publică conform pregătirii profesiunii și studiilor sale, ne-au creat o stare de stres și tensiune. Soțul meu este pur și simplu discriminat public doar pentru faptul că este român și democrat. Am credința că, în memoria Seniorului, vă veți retrage semnătura de pe această listă, ce linșează public nedrept și nefundamentat, un român care își iubește familia, țara și neamul și mai ales bunul simț.

Țene Florica Daniela

Cluj-Napoca
02.07.2017

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews