Presa vrânceană scrie că tragerea la sorți pentru Președintele  Biroului Electoral Județean Vrancea, pentru referendumul din 6 – 7 octombrie ar fi putut fi aranjate.

Într-un articol din Vranceamedia se susține că judecătoarea Daniela Matache ar fi procedat „total neprofesionist, într-un mod lipsit de transparență, comițând mai multe gesturi care pot pune sub semnul întrebării tragerea la sorți:

Nu a anunțat numele tuturor celor 4 judecători înscriși pe biletele puse în urnă
Nu au fost prezentate biletele pe care să se vadă numele celor 4 magistrați (teoretic putea fi trecut numele unui singur judecător pe toate cele 4 bilete)
Nici măcar grefierei prezente nu i-a arătat biletele desfăcute, în fața camerelor de filmat, astfel încât aceasta să vadă numele judecătorilor trecute pe ele.
Urna din care s-a extras nu era transparentă, așa cum se procedează la aproape toate tragerile la sorți din lumea asta.
Nu a arătat jurnaliștilor prezenți biletul extras pe care să se vadă scris numele judecătoarei Mariana Grădinescu, cea anunțată ”câștigătoare”.
Nu a scos din urnă celelalte bilete pentru a le arăta, astfel încât numele celorlalți 3 judecători să poată fi vizualizate.
Grefiera care a primit biletul de la judecătoarea Matache nu s-a uitat pe bilet să vadă dacă, într-adevăr, numele judecătoarei Mariana Grădinescu este trecut pe el”.

Judecătoarea Marian Grădinescu este suspectată că ar fi într-un conflict de interese, ea fiind mama elevei care a organizat evenimentul din 24 februarie de la Focșani, în care minorii au putut afla că pot fi transgenderi.

Doamna judecător a fost prezentă în sala în care a avut loc evenimentul din 24 februarie de la Focșani, în care au fost implicate și persoane LGBT, cum ar fi un transexual care le-a vorbit elevilor minori despre alte lucruri decât era anunțat în conferință (”Combaterea violenței împotriva femeii”). În plus, fiica judecătoarei Grădinescu a fost una din elevele care au făcut parte din echipa de organizare a evenimentului, iar apoi i-a ironizat pe o rețea de socializare pe cei care criticau modul în care a fost anunțată și prezentată întrunirea ”Women Talk”. În aceste condiții, din considerente morale, doamna Grădinescu ar fi trebuit să nu participe la tragerea la sorți de ieri”, a precizat ieri Gabriel M., unul dintre susținătorii redefinirii căsătoriei în Constituție, citat de Vranceamedia.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews