O știre, aparent senzațională, face turul mass-mediei. Faimoasa organizație non-guvernamentală, Amnesty International, ar urma să depună o „o cale de atac legală privind constituționalitatea votului din 7 octombrie”, susține Agerpres, agenția națională de știri, aflată în subordinea Guvernului României.

Evident, știrea a fost preluată cu repeziciune de alte mass-media interesate.

Jurnaliștii Agerpres afirmă că informația a fost publicată pe siteul Amnesty International luni 17 septembrie. În realitate însă, cei de la Amnesty au făcut acest anunț pe 14 septembrie, înainte de decizia CCR pe această speță.(Foto captură)

Curtea Constituțională, luând act de toate opiniile depuse pentru această cauză, a decis că procedura pentru declanșarea Referendumului este constituțională, decizia fiind definitivă și irevocabilă, astfel că și ultima oportunitate de contestare juridică a inițiativei cetățenești a picat.

În consecință, știrea corectă este: Amnesty International a încercat să conteste constituționalitatea procedurii legale de declanșare a Referendumului pentru Căsătorie, dar a eșuat.

Dacă jurnaliștii străini pot fi scuzați că nu cunosc procedurile românești, ce scuză au jurnaliștii care cred că o hotărâre a CCR mai poate fi atacată, în instanță, odată ce a fost pronunțată?


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews