ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O știre, aparent senzațională, face turul mass-mediei. Faimoasa organizație non-guvernamentală, Amnesty International, ar urma să depună o „o cale de atac legală privind constituționalitatea votului din 7 octombrie”, susține Agerpres, agenția națională de știri, aflată în subordinea Guvernului României.

Evident, știrea a fost preluată cu repeziciune de alte mass-media interesate.

Jurnaliștii Agerpres afirmă că informația a fost publicată pe siteul Amnesty International luni 17 septembrie. În realitate însă, cei de la Amnesty au făcut acest anunț pe 14 septembrie, înainte de decizia CCR pe această speță.(Foto captură)

Curtea Constituțională, luând act de toate opiniile depuse pentru această cauză, a decis că procedura pentru declanșarea Referendumului este constituțională, decizia fiind definitivă și irevocabilă, astfel că și ultima oportunitate de contestare juridică a inițiativei cetățenești a picat.

În consecință, știrea corectă este: Amnesty International a încercat să conteste constituționalitatea procedurii legale de declanșare a Referendumului pentru Căsătorie, dar a eșuat.

Dacă jurnaliștii străini pot fi scuzați că nu cunosc procedurile românești, ce scuză au jurnaliștii care cred că o hotărâre a CCR mai poate fi atacată, în instanță, odată ce a fost pronunțată?