ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dragi prieteni,

după cum știți, la 31 decembrie 2019, ora 23:59, s-a încheiat campania noastră intitulată: „Investește în ceea ce crezi”.

După analizarea tuturor informațiilor și cifrelor, iată datele complete:

Campania s-a desfășurat între 26 august - 31 decembrie 2019

Suma strânsă: 16 736 de euro

Număr donatori: 226, dintre care 55 prin transfer bancar, 171 prin PayPal

Suma medie donată: 74 de euro/persoană

Nouă personalități au participat la promovarea campaniei noastre: Aureliu Surulescu, Dan Puric, George Ogăraru, Prof.Dr. Pavel Chirilă, Stelian Crăciun, Ioana Picoș, Iulian Capsali și Vlad Miriță.

17 persoane au donat peste 240 de euro, iar cu acordul lor numele acestora vor fi trecute la pagina „Despre Noi”, ca fiind co-finanțatori ai siteului ActiveNews.ro pe anul 2019

Fiecare dintre cei 226 de donatori va primi, conform promisiunilor campaniei, o legitimație de membru al comunității ActiveNews. Vom anunța modul în care veți intra în posesia lor.

Fiecare donator va fi invitat la prima întâlnire a comunității ActiveNews, ce va avea loc în Primăvară, la București, la o dată ce urmează să fie anunțată ulterior


Precizări importante:

Având în vedere că obiectivul campaniei era suma de 75.000 de euro, iar suma strânsă este mult mai mică decât necesarul, suntem nevoiți ca și în acest an să păstrăm publicitatea de pe site. Trebuie să știți că bugetul nostru actual este de aproximativ 30.000 de euro, anual. Din această sumă, 40% o reprezintă cheltuielile cu contribuții, taxe și/sau impozite către stat.

Din suma strânsă prin PayPal, aproximativ 5% revine platformei respective sub formă de comision. O altă parte din bani s-a pierdut prin intermediul cursului valutar: după cum știți cursul leului s-a devalorizat față de euro din august până în decembrie trecut. O altă parte s-a pierdut prin conversia euro/leu, făcută de PayPal, care practică un curs (și) mai mare decât cel oficial. Claie peste grămadă, la 1 ianuarie s-a închis unul dintre cele două contracte de publicitate pe care le aveam în 2019.

În aceste condiții, nu vom putea face niciuna dintre investițiile promise în pagina de donații. Din păcate, singurul lucru pe care-l putem face este să supraviețuim în formula actuală și în 2020.
 
Atenție: cei care au donat după 1 ianuarie 2020 nu se iau în calcul pentru campania menționată, pentru că depășim capacitatea noastră de procesare a datelor. Totuși, nu vor fi uitați și vom reveni în viitor asupra lor. 

Foarte important:

27 de persoane dintre cele care au donat prin transfer bancar nu și-au trimis datele personale la adresa publicitate@activenews.ro. Sunt rugați să o facă: în caz contrar, nu vor putea intra în posesia legitimației sau a altor beneficii promise.

Chiar dacă nu ne-am atins obiectivul, suntem impresionați de cei care au donat: sunt români de toate felurile și vârstele. Avem cazuri impresionante în care pensionari au trimis lunar sume mici, pentru a îndeplini obiectivul de 24 euro. Alții, și-au deschis cont bancar doar ca să poată trimite. 

Sunt cazuri de oameni care au donat mult peste limita maximă pe care o prevedeam noi și cărora le mulțumim încă o dată.

Dorim să le mulțumim celor care au donat, oricât de puțin, și celor care au promovat campania noastră,  pentru că vă spunem sincer: fără voi nu am fi supraviețuit și în 2020. 

Ne vedem cu toții la prima întâlnire a comunității ActiveNews, de la București! 

Sus inima, români!

Mihai Șomănescu
redactor-șef ActiveNews.ro