ActiveNews.ro s-a înființat, ca proiect jurnalistic informal, pe 6 octombrie 2013, de ziua lui Petre Țuțea.

ActiveNews este un site de informații și știri necenzurate, analize și opinii conservatoare, dedicat apărării vieții, familiei, credinței și culturii naționale.

Suntem o voce independentă, a cărei misiune este de a informa și de a ține trează conștiința celor care ne accesează site-ul.

Susținem libertatea de expresie, de întrunire și dreptul fiecăruia de a se face auzit. Oferim o voce celor care nu sunt luați în seamă.

Nu avem sprijin de la moguli, corporații media sau politicieni. Funcționăm doar prin sprijinul direct al cititorilor noștri.

Respingem orice ingerință a politicului, indiferent de ideologie, în activitatea jurnalistică.

Suntem o echipă cu experiență în jurnalism, care este conectată la realitatea românească și cea globală. Ținem cont de specificul locului, dar sesizăm și nuanțele lumii în care trăim.

Responsabilitatea juridică în cazul articolelor de opinie redactate de editorialiștii invitați aparține în exlusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat pe site.

Ne spunem cuvântul, liber, sub semnul marelui nostru înaintaș, ziaristul Mihai Eminescu, definit de Petre Țuțea drept Românul Absolut.