ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Victimă de calibru în plin război al știrilor false. Hotnews, site-ul condus de Dan Tăpălagă, a publicat zilele trecute o știre legată de o ambarcațiunea cu oi din România care a scufundat o navă-spion din Rusia.

Pentru a fi cât mai credibili, cei de la Hotnews au alăturat imagini video cu momentul scufundării. Lovitura a venit la o zi distanță când s-a dovedit că imaginile erau vechi de 4 ani. Hotnews a retras știrea de pe site, publicând o erată.

Pe 25 februarie Hotnews a mai comis o gafă, răstalmacind vorbele rostite de Papa Francisc în capela Casei Sfânta Marta din Vatican.

Interesant este că Hotnews, dar și alte instituții media, susțin cenzura internetului și a Facebook, motivând prin așa zisele știri false promovate de unele siteuri.

Hotnews a susținut crearea unei liste negre a siteurilor din România în care dincolo de siteurile care dau știri tabloide și neverificate au inclus și media care nu le susține punctele de vedere.