ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cristian Tudor Popescu vede un pericol și un discurs legionar în România, pe baza apariției unui discurs care ar sublinia prezența masivă a străinilor în politica românească.
 
Într-un articol apărut pe republica.ro, CTP inventează un pericol la adresa celor care poartă nume de străini în România, între care premierul Cioloș, președintele Iohannis sau membri ai partidului lui Nicușor Dan.

„Ce nume aveți, candidații ăștia din partidul dumneavoastră, Clotilde, Gayrol, Armand, Wagner... Da` niște Radu, niște Nicolae sau Ionescu n-aveți p-acolo?

N-aveți, că sunteți agenții lui Soros. Cum sunt și în guvernul lui Julien Cioloș. Și la Cotroceni, oamenii lui Klaus Werner. Nu sunteți doar inamici politici, sunteți trădători de țară, vindeți România multinaționalelor și evreului Soros. O să plătiți pentru asta.

Acest tip de discurs nu s-a mai auzit în politica românească de aproape 80 de ani: acuzarea oamenilor pentru simplul fapt că poartă un nume. Despre Cioloș se spune că nu e român, e bruxelez, deci varză, francez, euroez. Democrațiile liberale vestice sug sângele românilor adevărați prin iudeomasoneria care a împânzit țara”, scrie fostul jurnalist al Adevărului.

Mai mult, CTP îi acuză pe patrioți și naționaliști că sunt fanii lui Vladimir Putin, președintele Rusiei. Anexa știrilor Digi 24 consideră că proiectul de protejare a familiei prin Constituție ar urmări să consfințească un statut de oameni inferiori pentru homosexuali. CTP uită pozițiile sale din trecut pe acest subiect, atunci când se declara împotriva manifestărilor publice ale homosexualilor, comparându-le cu zoofilia și necrofilia.

„Cu o viață de om în urmă, modelul era Germania lui Adolf Hitler, conducătorul care se identifica cu un întreg popor pur etnic. Acum, curentul pro Rusia lui Putin, manifest în Moldova, Bulgaria, Ungaria, Serbia, străbate și România, după decenii de rusofobie. Mâna de fier naționalistă ca alternativă a democrației liberale este ceea ce atrage la autocratul sovietic. Unde mai pui că tocmai i se găsiră niște origini românești lui Vladim Vladimîci, pe strămoșii lui cică îi chema Putină.Partidele se întrec în românolatrie pentru cucerirea unui electorat din care 3 milioane se pronunță în favoarea consfințirii în Constituție a statutului de untermensch pentru homosexuali”, afirmă CTO.  

Nici acuzațiile de plagiat aduse procuroarei șef a DNA, Laura Codruța Koveși, nu au scăpat ochiului ager al tenismanului de ocazie. Acesta afirmă, nici mai mult nici mai puțin, că acuzațiile de plagiat ar avea de-a face cu originea etnică a doamnei Koveși!

„O astfel de ideologie poate deturna fenomenul unic al luptei anticorupție dusă de organele de Justiție în ultimii ani: coruptul este de fapt străinul, este neromânul, este diferitul, este necredinciosul, iar bunii români sunt victimele lui Kovesi, alt nume care nu e daco-roman. Și asta se poate întâmpla fulgerător, de pildă, dacă un singur rând din lucrarea de doctorat a șefei DNA ar fi declarat oficial ca plagiat”, tună și fulgeră fostul jurnalist.
 
Pe 19.06.1990, în ziarul Adevărul, CTP scria editorialul „Spirala Violenței”, din care cităm:

 "Ca pe 13 iunie a avut loc in Bucuresti o tentativa de lovitura de stat este un fapt a carui negare nu poate fi discutata decat in termenii cretinismului sau candorii, dupa cum se exprima dl. Razvan Theodorescu. Oricine s-a aflat in acele ore la Televiziune, la Interne sau la Politie poate rememora mirosul salbaticiei si fricii care pluteau in aer. E lesne de inteles ca imaginile din seara aceea, transmise de TVR, si mai ales lipsa oricaror imagini, vreme de 40 de minute, pe micul ecran, au creat, inevitabil, o stare de tensiune, de panica, in intreaga tara. Ceea ce s-a intamplat a doua zi in Bucuresti, incepand cu primele ore ale diminetii, a fost o reactie tot atat de inevitabila; spirala violentei, odata initiata, urca intruna. Aceasta reactie s-ar fi produs si in lipsa apelului prezidential, care a avut ca principal efect diminuarea creditului de care se bucura Presedintele si Guvernul. In aceste conditii, comportamentul grupurilor mineresti si muncitoresti nu a fost, nici nu avea cum sa fie, pasnic."