ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un autocamion având la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte a fost implicat într-un accident de circulație joi, în jurul orei 21, în județul Argeș. Autocamionul, ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare care se deplasa dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului, în apropiere de localitatea Valea Urdei.

În urma accidentului, trei militari și-au pierdut viața, ultimii doi fiind scoși dintre fiare după aproximativ patru ore de la accident.

Toate televiziunile s-au grăbit să transmită informații în direct de la fața locului. În timpul emisiunii Jocuri de Putere de la Realitatea TV, moderatorul Rareș Bogdan anunța faptul că o persoană își pierduse viața deja, anunțul oficial fiind făcut în acel moment de Raed Arafat, iar din surse neoficiale același moderator anunța în direct că mai există șapte soldați decedați.

În cazul unor astfel de informații care nu sunt deloc confirmate, cea mai bună soluție este ca acestea să nu fie difuzate deloc. Ne putem imagina doar ce spaimă au tras familiile celor implicați în acest accident după ce au auzit declarațiile lui Rareș Bogdan făcute în direct la câteva minute după evenimentul nefericit.

„Din păcate am o veste foarte tristă. Nu știu dacă e bine să o spun pentru că este neoficială... Vă voi spune ceea ce am aflat pe surse. Oficial este anunțat un deces, iar neoficial ar fi șapte soldați decedați”, spunea Rareș Bogdan în direct aseară la Realitatea TV. 

 

În cele din urmă, trei soldați au decedat, aceasta fiind cifra oficială anunțată de autorități, ceilalți fiind răniți și tratatți în mai multe spitale din România.

Toți militarii răniți sunt în stare stabilă și se află internați în spitale militare, precizează ministerul.

Doi dintre ei se află în îngrijirea medicilor de la Spitalul Militar de Urgență „Regina Maria” din Brașov, unul la Spitalul Militar de Urgență "Dr. Ion Jianu” din Pitești, iar ceilalți 6 sunt transferați în noaptea de joi spre vineri către Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila” din București.

Parchetul Militar a anunțat că a deschis o anchetă în acest caz. Procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București au deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări în legătură cu acest accident.

Și președintele Iohannis a trimis un mesaj de condoleanțe victimelor accidentului în care a fost implicat un camion al Armatei.

Nu este pentru prima oară când Rareș Bogdan exagerează în privința unui eveniment. Așa s-a întâmplat și în timpul protestelor din iarnă din Piața Victoriei, când la un moment dat spunea că în piață se află peste două sute de mii de oameni, lucru infirmat de calculele care s-au făcut ulterior asupra perimetrului în care se aflau protestatarii.