ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 09:50 Președintele Iohannis a trimis un mesaj de condoleanțe victimelor accidentului în care a fost implicat un camion al Armatei: 

„Îmi exprim întreaga compasiune pentru pierderea vieții celor trei militari, vânători de munte, care participau la activități de pregătire profesională și pentru rănirea altor nouă, într-un accident de circulație din județul Argeș. Armata este și va continua să fie o instituție fundamentală a națiunii noastre, care merită recunoștința și prețuirea tuturor românilor. Condoleanțe familiilor îndoliate și însănătoșire grabnică tuturor celor răniți!”.

De asemenea, Parchetul Militar a anunțat că a deschis o anchetă în acest caz. Procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București au deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări în legătură cu accidentul din județul Argeș soldat cu decesul a trei militari, după ce un camion s-a răsturnat într-o prăpastie.Camionul, ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare care se deplasa dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului, în apropiere de localitatea Valea Urdei, județul Argeș

Știrea inițială

 


Un autocamion având la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte a fost implicat într-un accident de circulație joi, în jurul orei 21, în județul Argeș. Autocamionul, ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare care se deplasa dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului, în apropiere de localitatea Valea Urdei.

În urma accidentului, trei militari și-au pierdut viața, ultimii doi fiind scoși dintre fiare după aproximativ patru ore de la accident.

Șase persoane au fost transportate la spitalul din Câmpulung, trei cu traumatisme cranio-cerebrale. Toți militarii urmează să fie duși cu ambulanțele la București. Alți doi militari au fost transportați cu ambulanțe la Brașov, iar un altul, cu fractură nazală, la Pitești.

Cei trei soldați morți sunt Plutonierul-major Mihai Ionuț Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană și caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader, a anunțat MAPN.

Plutonierul-major Mihai Ionuț Toma, de 38 de ani, necăsătorit, era veteran al teatrelor de operații, cu două misiuni executate în Afganistan. Era angajat al MApN din anul 2002.

Caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader, în vârstă de 32 de ani, era căsătorit și avea un copil. Executase o misiune în teatrul de operații din Afganistan. Era angajat al MApN din anul 2008.

Caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană avea 40 de ani și era angajat al MApN din anul 2002. Era căsătorit și avea un copil.

Vineri dimineață, la ora 8.30, vor fi organizate în unitățile militare din țară ceremonii de comemorare a militarilor decedați în tragicul accident.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale este alături de familiile îndoliate și transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanțe.

Toți militarii răniți sunt în stare stabilă și se află internați în spitale militare, mai precizează ministerul.

Doi dintre ei se află în îngrijirea medicilor de la Spitalul Militar de Urgență "Regina Maria” din Brașov, unul la Spitalul Militar de Urgență "Dr. Ion Jianu” din Pitești, iar ceilalți 6 sunt transferați în noaptea de joi spre vineri către Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila” din București.