Ieri a apărut o știre conform căreia Ambasada Suediei a șters de pe canalul său de youtube filmulețul omagial dedicat Laurei Codruța Koveși, după ce aceasta a fost revocată.

Azi, ambasada a dat o replică - în engleză, afirmând că de fapt filmulețul ar fi fost șters încă din 2017, „în același mod în care regulat scoatem de pe youtube alte materiale de la diferitele evenimente pe care le postăm temporar pentru a promova evenimentele organizate de ambasadă”. 

În limba engleză, Ambasada Suediei la București spune că motivul ștergerii filmulețului nu este revocarea doamnei Koveși, dar nici explicația oferită nu stă în picioare.

O privire scurtă pe canalul de youtube al Ambasadei Suediei la București dezvăluie faptul că acolo se găsesc filmulețe publicate încă din 2015! Și nu este doar unul, ci 5 (cinci) astfel de clipuri.

Cel mai recent film publicat pe canalul Ambasadei suediei la București este de-acum, cinci luni. Deci, afirmația Ambasadei suediei cum că filmele publicate pe youtube sunt apoi scoase, la câteva luni după, cu regularitate, este o minciună. 
 
Filmulețul cu Laura Codruța Koveși a fost realizat în noiembrie 2016, deci mai devreme decât altele care sunt și mai vechi, și mai slab viralizate decât cel cu fosta șefa DNA, dar care totuși sunt păstrate pe canalul respectei ambasade. În mod normal, dacă s-ar fi eliminat în ordinea publicării, filmulețul cu Koveși ar fi rămas online, în timp ce cele de acum doi ani ar fi dispărut. Asta nu înseamnă însă, că filmulețul nu putea fi retras înainte de revocare, dar explicația oferită de Ambasada Suediei este puerilă și falsă.
 
 
2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.