Ieri a apărut o știre conform căreia Ambasada Suediei a șters de pe canalul său de youtube filmulețul omagial dedicat Laurei Codruța Koveși, după ce aceasta a fost revocată.

Azi, ambasada a dat o replică - în engleză, afirmând că de fapt filmulețul ar fi fost șters încă din 2017, „în același mod în care regulat scoatem de pe youtube alte materiale de la diferitele evenimente pe care le postăm temporar pentru a promova evenimentele organizate de ambasadă”. 

În limba engleză, Ambasada Suediei la București spune că motivul ștergerii filmulețului nu este revocarea doamnei Koveși, dar nici explicația oferită nu stă în picioare.

O privire scurtă pe canalul de youtube al Ambasadei Suediei la București dezvăluie faptul că acolo se găsesc filmulețe publicate încă din 2015! Și nu este doar unul, ci 5 (cinci) astfel de clipuri.

Cel mai recent film publicat pe canalul Ambasadei suediei la București este de-acum, cinci luni. Deci, afirmația Ambasadei suediei cum că filmele publicate pe youtube sunt apoi scoase, la câteva luni după, cu regularitate, este o minciună. 
 
Filmulețul cu Laura Codruța Koveși a fost realizat în noiembrie 2016, deci mai devreme decât altele care sunt și mai vechi, și mai slab viralizate decât cel cu fosta șefa DNA, dar care totuși sunt păstrate pe canalul respectei ambasade. În mod normal, dacă s-ar fi eliminat în ordinea publicării, filmulețul cu Koveși ar fi rămas online, în timp ce cele de acum doi ani ar fi dispărut. Asta nu înseamnă însă, că filmulețul nu putea fi retras înainte de revocare, dar explicația oferită de Ambasada Suediei este puerilă și falsă.
 
 Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews