ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 18:26 Teologul Bogdan Duca și-a exprimat public punctul de vedere față de acuzațiile Hotnews:

„Că tot primesc de la prieteni link la articolul în care sunt ”incriminat” ca omul rușilor în România.
Îmi vine să spun doar atât: mi se pare jignitor și denigrator să fiu coleg de agentură străină cu....ăia de la Digi24, căci pseudo-jurnalistul de la Hotnews îi acuză și pe ăia că ar fi ”oamenii rușilor” (de ce? S-or certa serviciile între ele).
Dar hai să spun mai mult:
1. Hotnews arată încă o dată că e o porcărie nu un site serios.
2. Nu am o colaborare permanentă nici cu Sputnik (care da, sunt ai rușilor), nici cu Activenews (care au treabă cu rușii doar în imaginația pseudo-jurnaliștilor de la Hotnews).
3. Nu mai lucrez ca expert la Secretariatul de Stat pentru Culte de o lună de zile. Un jurnalist serios ar fi trebuit să verifice lucrul acesta înainte să încerce să insinueze prostii. Dar vorbim de Hotnews, nu de jurnalism serios.
4. Colaborez cu oricine îmi cere colaborarea și nu îmi cere să îmi modific ideile conform cu anumite interese.
5. Despre Dughin am o părere proastă. Am spus-o public, nu mi-am schimbat-o.
6. Mi-am promis să nu citesc hotnews și mă țin de cuvânt. Sunt un pic dezamăgit să văd că mulți prieteni ai mei (cei care mi-au trimis linkuri către articol) deschid pagina aceea de internet.
7. Hotnews arată încă o dată că e o porcărie, nu un site serios”
 
Textul inițial
 
Supărați probabil pentru că am depus plângere împotriva favoritei lor, Cristina Tunegaru, dar și pentru că am sesizat analfabetismul teologic și cronic, din păcate, al redactorului șef Cristian Pantazi, Hotnews derapează - din nou-, de la deontologia profesională și lansează acuze nefondate la adresa ActiveNews, folosindu-se de asocieri false, citate trunchiate și de speculații. Totul, fără măcar a cere un punct de vedere din partea publicației ActiveNews. Independența ideologică deranjează, pentru o parte a presei fiind total inacceptabil să existe și un punct de vedere și o viziune românească asupra problemelor zilei.
Mai precis, într-o „analiză” semnată de Costin Ionescu, ActiveNews este acuzată de faptul că l-a găzduit pe teologul Bogdan Duca. O „crimă”, în viziunea „analistului” Ionescu.  Descrierea lui Bogdan Duca este o manipulare în sine: Ionescu pune semnul egal între valorile occidentale și valorile soroșiste, ceea ce nu este adevărat. Valorile occidentale sunt valorile iudeo-creștine, nu ideologia promovată de ONG-urile magnatului „amoral”.

„Bogdan Duca - politolog si teolog ce se declara conservator si care se exprima impotriva valorilor occidentale, "sorosiste", dar care, intr-un articol in care il proclama pe Dughin drept o "legenda" cu o "biografie destul de banala", proclama ca "Vladimir Putin este un presedinte ales constitutional, prin vot popular, intr-o Rusie in care exista pluralism politic, opozitie politica si mediatica, exista libertate de expresie la fel de controlata ca si in orice stat occidental." Articolul dat drept exemplu a aparut acum trei ani pe un alt site unde Duca semneaza regulat, cu acelasi discurs pro-rus si impotriva valorilor euroatlantice, Activenews.ro. In prezent, Bogdan Alexandru Duca figureaza ca expert la cabinetul lui Victor Opaschi, la Secretariatul de Stat pentru Culte. Bogdan Duca mai semneaza pe propriul blog si, in trecut, a scris si pentru CriticAtac, platforma online de stanga”, scrie Hotnews.

Dar e o singură problemă: Bogdan Duca a scris un singur articol pentru ActiveNews în 2017 și doar patru în 2016. Dintre acestea,  două au subiect teologic, două se referă la referendumul pentru familie și doar unul comentează o declarație a președintelui Iohannis. În concluzie, pentru Hotnews, cinci articole în doi ani. Aceasta înseamnă, în opinia „jurnalistului” Ionescu, un autor care scrie „regulat” pentru o publicație? Subțire Ionescule, subțire...

„Analistul” citează un pasaj dintr-un articol publicat de Bogdan Duca acum patru ani pe ActiveNews, pentru a-l prinde în cuvânt pe respectivul. Scoaterea din context, trunchiarea, manipularea nu sunt noi în cazul Hotnews, așa cum demonstram și cu alte ocazii. Așa cum spunea și prof.Ioan Aurel Pop, „dacă mă refer numai două aspecte” ale vieții cuiva, se poate demonstra orice, chiar dacă nu are nicio legătură cu realitatea. Este de remarcat cum s-a chinuit Hotnews, asemeni acuzatorilor publici din anii '50 să căute printr-o arhivă de aproximativ 40.000 de articole, să găsească un pasaj scris acum trei ani, pentru a incrimina pe cineva. Cine nu e cu noi, e împotriva noastră, tovarăși!

Iată pasajul integral scris de Bogdan Duca în 2014 (aici, articolul integral) , în care apar frazele citate manipulator de Hotnews:

„De ce se întâmplă toate acestea, însă? Motivul este foarte simplu: tensiunea dintre Rusia și Occident- transformată deja într-un război rece, are nevoie de o poveste ideologică în spate. Altfel nu prea s-ar înțelege de ce acest conflict între "civilizații"... Vladimir Putin este un președinte ales constituțional, prin vot popular, într-o Rusie în care există pluralism politic, opoziție politică și mediatică, există libertate de expresie la fel de controlată ca și în orice stat occidental. Asemenea oricărui stat occidental,  Rusia este o țară postcapitalistă, în care statul social se armonizează economia de piață. Or asta este cel puțin neinteresant pentru acoperirea propagandistică și mediatică a unui război pe sfere de influență economică și politică. De asta se ia un naționalist ortodoxo-neobolșevic, furnizorul unei ideologii foarte compilate și șubrede intelectual și se lipește mediatic de Vladimir Putin.” E altceva, nu? 

În concluzie, îi asigurăm pe cititorii noștri că suntem doar pro-români, nici pro-ruși, nici pro-americani,  nici m pro-occidentali, nici pro-chinezi. Vom continua să fim doar cu românii, oriunde s-ar afla!