ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Dragoș Pătraru a spus în emisiunea de miercuri seară că sunt mari șanse să se despartă de Digi 24, deși mai are doi ani de contract cu postul de televiziune păstorit de Cosmin Prelipceanu.

Acesta a spus că sunt divergențe de viziune între echipa de la Starea Nației și Digi 24, sugerând că postul apără interesele unor instituții și corporații. Pătraru a mai spus că Starea Nației va apărea la un alt post de televiziune.

„Filosofia după care ne-am orientat mereu în ceea ce am făcut aici, la Starea Nației, a fost asta: să nu tratăm niciodată privilegiat instituțiile de forță, să lovim de fiecare dată acolo unde este puterea.

Să vorbim despre România așa cum este ea: săracă, sărăcită, cu atât de mulți oameni ținuți în mizerie, marginalizați, ba chiar acuzați că au ajuns așa cum au ajuns.

Mai multe drepturi pentru cât mai mulți înseamnă mai multă putere pentru cât mai mulți, înseamnă mai multe șanse pentru cât mai mulți.

Credem într-o societate care pune pe primul loc omul. Nu instituțiile, ci oamenii.

Din păcate, acum, după un an de muncă, avem certitudinea că am ajuns într-un loc în care toate aceste valori nu se regăsesc sau, dacă există, nu le vedem noi, nu le simțim.

Presa care apără interese ale unor instituții și ale unor corporații e un nonsens. Presa nu poate avea în vedere decât binele oamenilor, sancționând derapajele - uneori inimaginabile - ale instituțiilor și ale corporațiilor. Motiv pentru care, deși mai avem doi ani de contract cu această instituție, cred că ne vom despărți aici.

Nu ne despărțim însă de dumneavoastră, pentru că asta e, deja ne-am obișnuit, ne mutăm taraba în altă parte, dacă vom reuși să ne înțelegem cu acești oameni în privința încheierii contractului din care mai avem doi ani.”, a spus jurnalistul în cadrul emisiunii de joi seară.
 
Dragoș Pătraru a fost în atenția publică după ce a criticat, chiar pe post, politica Digi 24 în ceea ce privește cazurile de corupție în care sunt implicați cei din conducerea RCS&RDS, proprietarul stației. În replică, Cosmin Prelipceanu, șeful Digi 24, l-a amenințat pe Pătraru cu tribunalul.

Dragoș Pătraru, atac la adresa Digi24 și a patronilor RCS-RDS: Avem de-a face cu un soi de imbecilitate din partea multor jurnaliști, mai ales când vine vorba despre deontologii de serviciu. Urât e să fii slugă, mă!