ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Postul Pro TV este acuzat că a favorizat câștigarea concursului „Românii au talent” de către un bisexual de origine maghiară, în defavoarea unei fetițe care reprezenta și un caz social.

Câștigătorul acestei ediții este Emil Rengle, un tânăr dansator care s-a recomandat drept bisexual și cu origini ungurești.Rengle este cunoscut ca dansator și coregraf, atât în România, cât și în străinătate. A coloborat cu foarte mulți artiști români ca Alex Velea, Antonia, Inna, Loredana Groza, Dj Andi, Fly Project, Marius Moga, Alexandra Stan, Anda Adam, sau Corina. 

Mulți dintre internauți au considerat că o fetiță, Bianca, ar fi meritat premiul, dar faptul că Emil Rengle este de o altă orientare decât heterosexualitatea a fost motivul pentru care a fost declarat câștigător. De altfel, Rengle a fost coreograf principal al unei alte emisiuni de la PRO TV, iar după câștigarea premiului a declarat că „este un simbol al schimbării și al acceptării, arată faptul că în țara noastră încă există speranță”.

Iată câteva dintre mesajele de pe pagina „Românii au talent”: 

„E treaba cu politica cu promovarea LGBT și chipurile că România acceptă gay în defavoarea Familiei tradiționale, e păcat că au furat fetiței talentate șansa de afirmare și unui trai decent. Rușine ProTv. Decizie politică cu LGBT”;

„Îmi bag picioarele în emisiunea voastră. Ce să înțeleg – că diversitatea înseamnă valoare ??????? RUȘINE să vă fie”;

„Eu nu mă mai uit niciodată la emisiune. Emil a ieșit pentru că e gay. Politic. Să arătați că poporul susține asta. Fix cum manipulați in Las Fierbinti. Ok. Nici eu nu țin cu psd, dar… nu mai manipulati. Nu suntem proști! Nu așa !”;

„Deci mâine o să fie știre națională… a câștigat că este coregraful emisiuni Vocea României… era logic să câștige…”;

„Buna treabă. Lumea se ceartă din cauza voturilor. Este sezonul 8 și încă nu se vede faptul că voturile nu contează. Avem atâtea emisiuni cu vot de ani ai ani. Și câștigătorii sunt cei aleși de producători. El a fost (poate și pe viitor) angajat ProTV, este mai ușor de făcut „aranjamentele”. Plus faptul că ProTV a fost tot timpul un deschizător de drumuri (sau cel puțin așa au vrut). Cu toate că este anul centenarului și a mișcării pentru familia tradițională. Ei aruncă un LGTB în „lupta” pentru a arăta că sunt open mind”

PRO TV a susținut homosexualitatea de mai mulți ani, fiind postul de televiziune care a „pus în scenă” prima „nuntă” între persoane de același sex. Practic, scenariul a fost același: un „concurs” cu alte trei cupluri heterosexuale, dar câștigătorii au fost desemnați homosexualii. În ciuda unui număr record de plângeri la CNA din partea telespectatorilor, mascarada a mers mai departe.

La emisiunea „Masterchef”, cei de la PRO TV au insultat un ofițer al MAPN care a nu a dorit să facă parte dintr-o echipă cu un travestit.
;