ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a intrat în vizorul lui Cătălin Tolontan, directorul cotidianului Libertatea. Acesta din urmă l-a acuzat pe ierarhul dobrogean că „pune în pericol viața bătrânilor și a copiilor” pentru că i-a împărtășit duminica trecută cu aceeași linguriță.

 „Duminică, la Constanța, un înalt prelat(pleonasm, prelații sunt „înalți” prin definiție - n.r.) a sfidat cu bună știință cele mai bune sfaturi ale medicilor și prețuirea pentru viața bătrânilor și copiilor care au venit la slujbă. [...] 

Însă ce face BOR acum, dând mână liberă înalților prelați să sfideze sfaturile autorităților sanitare, este un păcat față de viața credincioșilor.

Nu poți menține ritualul intact, dacă prin el se expun oamenii. Duminică, la Constanța, ÎPS Teodosie a împărtășit peste 100 de femei și bărbați, copii și bătrâni, cu aceeași lingurință. Saliva este un mod certificat științific de transmitere a coronavirusului”, a scris angajatul trustului elvețian Ringier.

ÎPS Teodosie nu a făcut decât să respecte credința pe care o slujește, conform căreia „Sfânta Euharistie nu este și nu poate fi niciodată izvor de îmbolnăvire și de moarte, ci izvor de viață nouă în Hristos, de iertare a păcatelor, de vindecare a sufletului și a trupului”, așa cum spunea recent PF Daniel, Patriarhul României, într-un mesaj public.
 
De remarcat este că grija lui Tolontan și compania este lipsită de obiect: niciun caz de coronavirus nu a fost semnalat în județul Constanța în ultimele 3 zile. 

Gestul lui ÎPS Teodosie nu a fost singular: în toate bisericile ortodoxe din România s-a respectat rânduiala, probabil mii de oameni împărtășindu-se duminica trecută pe teritoriul țării. 
 
Cotidianele Libertatea și GSP, conduse de Tolontan, au adoptat o poziție fățișă pro homosexualitate și anti Biserică în ultimii ani.  De altfel, Libertatea a dus o campanie intensă în favoarea legalizării căsătoriilor între persoanele de același sex, adoptând chiar limbajul activiștilot LGBT în domeniu. Până și publicația sportivă Gazeta Sporturilor, cu o venerabilă vechime, a ajuns să publice „un manifest contra homofobiei”, criticat dur de către cititori.
 
Pe lângă Libertatea și extraordinar de credibilă publicație cancan.ro l-a criticat pe ÎPS Teodosie.