ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Anul 2016 a fost, ca de obicei, un an agitat și greu pentru poporul român. Dar cu toate că situația politică a țării și a lumii pare să fie instabilă, un lucru nu se schimbă: românii rămân un popor interesat de familie, de educație, sănătate și dornic să se afirme prin reprezentanții săi.

Aceasta este una dintre concluziile care se pot trage după studierea topului cu cele mai citite 10 știri găzduite de ActiveNews.ro în 2016. Dacă nu ați apucat să le citiți la publicare, nu le ratați acum:

Locul 1: Educația la japonezi: Copiii de 4 ani circulă singuri cu metroul, nu sună nimeni la protecția copilului, elevii și profesorii fac curățenie în școli. Mamele își învață pruncii de mici să-și RESPECTE semenii (Anca Apostol) - 387.924 de vizualizări. 

O incursiune în lumea atât de fascinantă a Japoniei, cu aplecare asupra sistemului educațional din Țara Soarelui Răsare. Este modelul japonez aplicabil în România? Cum se împacă educația în familie cu educația școlară? Tradiție sau modernitate?

Locul 2: Rectorul celei mai mari Universități din țară vorbește despre „forțe mai puternice decât ne putem închipui”, care promovează ignoranța și violența, pentru crearea de „marionete ușor de manipulat” (Andrei Nicolae) - 385.957 de vizualizări 

Din nou despre educație, de data aceasta prin cuvântul plin de putere și substanță al Profesorului Academician Ioan Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, cea mai bine cotată instituție de învățământ superior din România.

Un discurs ținut la Congresul Istoricilor Români, un eveniment de repetat și anul acesta: „Rezultatul acestor demersuri insistente din ultima vreme este crearea de mecanisme umane, de roboți, de marionete ușor de manipulat, prin vot ori prin alte mijloace. Oamenii lipsiți de cultură generală și de orizont artistic, oamenii capabili să rezolve doar probleme limitate, oamenii care nu mai au capacitatea să compare și să ia decizii în cunoștință de cauză alcătuiesc generația „Google”, generația „Facebook”, generația „SMS”, generația căutătorilor de pokemoni sau toate la un loc! Sunt oameni, în general, inteligenți, dar cu inteligența canalizată spre scopuri controlate... ” 

Locul 3:  OTRAVA care face RAVAGII printre copiii din România, dată chiar de părinți. Medici: Avem 2-3 cazuri disperate pe săptămână, inclusiv copii de grădiniță (Anca Apostol și Andrei Nicolae) - 339.741 de vizualizări.

„Să-ți ia mama o tabletă?” este o întrebare pe care am auzit-o des, în jurul nostru, din păcate. Pentru că așa cum explică dr. Laura Nussbaum, medic șef al Secției de psihiatrie pediatrică din cadrul Clinicii de Psihiatrie și Neurologie pentru Copii și Adolescenți a Spitalului „Louis Țurcanu” Timișoara, noile tehnologii nu sunt jucării, iar accesul copiilor la acestea trebuie întârziat cât mai mult. Efectele?...


S-a întâmplat în Statele Unite ale Americii. În România, reprezentanții companiei ne întâmpină în locuri aglomerate: „Hai să-ți fac o ofertă de nerefuzat”. Ce se întâmplă în continuare...
 
 
O informație din anul 2014, apreciată și la doi ani de la prima apariție pe siteul nostru. O dovadă că românii se bucură de veștile bune pe care le aud despre connaționalii lor, și mai ales, că sunt avizi de bine. Dacă nu ați făcut-o, ascultați acum „My sweet and tender beast”, a românului Eugen Doga.
 
Locul 6O româncă din Lunca Ilvei, șefă de promoție la Universitatea Sorbona din Paris (Alexandra Rizea) - 297.181 de vizualizări.

Încă nu știți povestea ei? Citiți vestea cea bună!

Locul 7: Șapte motive pentru o copilărie fără Halloween (Eduard Dumitrache) - 290.382 de vizualizări.

Editorialul unui tată despre motivele care-l fac să respingă acest import nefast din școlile și societatea noastră. Avea Cedry2k o vorbă : „Unii pierd drumul, alții bat potecile,/ Unii rup discotecile, alții bibliotecile.” Ce semănăm ca părinți, aceea vor culege copiii noștri, spune el.

Locul 8: Prof. dr. psihiatru Aurel Romila: Psihopații au ocupat toate posturile-cheie în țară. Performanța se măsoară azi doar în putere, bani și sex. Trăiesc tragic această soartă a poporului român (Tudor Matei)  - 266.180 de vizualizări.

Un interviu care pune diagnostice dintre cele mai sumbre societății românești și lumii în general. În vârstă de 82 de ani, doctorul Aurel Romila a văzut multe la viața lui și ceea ce are de spus nu poate fi ignorat. Încă o dovadă că românii apreciază valorile, când acestea au curajul să spună lucrurilor pe nume.

Locul 9: NU desființării Institutului Cantacuzino! „Știm că se dorește ca România să nu mai aibă producător național de vaccinuri” (Alexandra Rizea)  - 251.315 de vizualizări.

Vaccinurile. Un subiect foarte important și care naște dezbateri aprinse între părinți. Dar un lucru este cert: dacă e să fie vaccinuri, atunci românii cer ca acestea să fie produse la noi în țară. Manifestul studenților de la Facultatea de Medicină a Universității București a atins o coardă sensibilă a cititorilor noștri. 

Locul 10Olimpicii s-au întors acasă! Avem cei mai buni elevi la Matematică din toată Uniunea Europeană (Tudor Matei) - 250.801 de vizualizări.

Rețineți aceste nume:  Simona Diaconu,Theodor Andrei Andronache, Marius Ioan Bocanu,Ciprian Mircea Bonciocat, Ștefan D. W. Spătaru și Andrei Bogdan Puiu. Ne vedem în 2018!