ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte al României Traian Băsescu (72 de ani), actual europarlamentar, se află internat în Spitalul Militar din București, au declarat sâmbătă seară surse medicale pentru Știripesurse.

Internarea fostului șef al statului s-ar fi realizat pentru tratarea unei infecții, au precizat sursele citate. Traian Băsescu nu a putut fi contactat telefonic până la ora publicării acestei știri.

Presa centrală a relatat că fostul președinte al României ar fi fost internat și în 2020 și în 2022 în Franța și Belgia pentru probleme legate de afecțiuni cardiace.

Fostul șef al statului a fost internat la Spitalul Militar „Dr. Carol Davila”, la Secția Boli Infecțioase, urmând să i se facă analize mai ample, susțin sursele medicale contactate, sâmbătă seara, de Gândul.

Aceleași surse precizează că Traian Băsescu este atent monitorizat în continuare.

În martie 2022, Traian Băsescu a fost internat la Bruxelles după ce i s-a făcut rău. Potrivit unor surse, atunci a fost vorba de o bronhopneumopatie cronică și de insuficiență respiratorie.

Atunci, starea de rau survenise din țară. Dupa ce a fost stabilizat la Spitalul Militar, el a plecat la Bruxelles, dar acolo au intervenit complicatii. Când i s-a facut rău era la birou, drept urmare a primit îngrijiri la cabinetul Parlamentului European iar ulterior s-a internat, scria tot Gândul.

Potrivit altor surse, ar fi fost de fapt un AVC și locul de internare ar fi fost la Paris. Fostul președinte Traian Băsescu ar fi fost internat de urgență  la Paris, unde a fost dus cu un avion privat, în urma unui accident vascular cerebral (AVC), conform unor surse de încredere apropiate familiei, scria atunci jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob pentru InPolitics.ro.

Într-o primă fază, el și-ar fi pierdut brusc auzul, ceea ce a alertat familia. Întrucît au apărut complicații la plămâni, medicii români au decis transferarea lui urgentă în străinătate. Conform altor surse, săptămânile acelea, Băsescu ar mai fi fost internat în spital pentru câteva zile.

Traseul medical din martie 2022 ar fi fost următorul: După problemele avute în țară, a mers la spital la Bruxelles pentru investigații unde problemele s-au amplificat, apoi s-a întors la București, unde a revenit la Spitalul Militar pentru alte investigații și a fost trimis la o clinică din Paris. 

Traian Băsescu a fost un adept al vaccinării obligatorii cu serurile experimentale Covid. El s-a vaccinat pe 16 ianuarie 2021, invocând motivul că este în vârstă de peste 65 de ani și, ca fost președinte și europarlamentar, are un rol esențial în stat.

Băsescu a mai fost operat de hernie de disc și de tiroidă.

Vedeți și Fostul medic al lui Traian Băsescu, descoperit mort în casă – a fost găsit căzut, într-o stare avansată de descompunere