ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cererea postului de televiziune Pro TV de finanțare a noului sezon al serialului „Vlad” a fost aprobată de Comisia Națională de Prognoză, cea care administrează  schema de ajutor de stat privind sprijinirea industriei cinematografice, informează Pagina de Media.

Conform sursei citate, Pro TV va primi 4,2 milioane de lei (aproape un milion de euro). Suma (care reprezintă 35% din bugetul producției) este apropiată de cea cerută inițial de postul de televiziune: 5,4 milioane de lei. 

Serialul „Vlad” este realizat după scenariul serialului turcesc „Ezel”, fiind o producție realizată aproape „în oglindă” de acesta, relatează paginademedia.

Dar Pro TV cere bani de la stat și pentru serialul „Profu”, mai precis 2,2 milioane de lei precizează sursa. Nici acesta nu este original, fiind realizat după scenariul unei producții germane.
 
Toate acestea după un an în care Pro TV a avut profit record: 55 de milioane de euro, conform datelor Ministerului Finanțelor, citate de pagina de media.

Pro TV este un post de televiziune în care știrile despre „asistații social” care profită de banii statului au abundat de-a lungul anilor. De altfel, politica editorială a Pro TV a fost de a sprijini constant protestele împotriva Guvernării PSD, de la care de-altfel, nu se sfiește să ceară bani.
 
Economistul Dan Diaconu a spus recent că „tot ceea ce se numește știre” pe Pro TV este „propagandă”. În 2018, Pro TV a cerut bani de la stat și pentru realizarea faimosului produs cultural „Las Fierbinți”.

Postul înființat de Adrian Sârbu - la rândul său trimis în judecată pentru evaziune fiscală - are o lungă istorie a facilităților oferite de stat, în timp ce promova capitalismul și economia de piață, începând cu ștergerea datoriilor realizată de Guvernul Năstase.