Cererea postului de televiziune Pro TV de finanțare a noului sezon al serialului „Vlad” a fost aprobată de Comisia Națională de Prognoză, cea care administrează  schema de ajutor de stat privind sprijinirea industriei cinematografice, informează Pagina de Media.

Conform sursei citate, Pro TV va primi 4,2 milioane de lei (aproape un milion de euro). Suma (care reprezintă 35% din bugetul producției) este apropiată de cea cerută inițial de postul de televiziune: 5,4 milioane de lei. 

Serialul „Vlad” este realizat după scenariul serialului turcesc „Ezel”, fiind o producție realizată aproape „în oglindă” de acesta, relatează paginademedia.

Dar Pro TV cere bani de la stat și pentru serialul „Profu”, mai precis 2,2 milioane de lei precizează sursa. Nici acesta nu este original, fiind realizat după scenariul unei producții germane.
 
Toate acestea după un an în care Pro TV a avut profit record: 55 de milioane de euro, conform datelor Ministerului Finanțelor, citate de pagina de media.

Pro TV este un post de televiziune în care știrile despre „asistații social” care profită de banii statului au abundat de-a lungul anilor. De altfel, politica editorială a Pro TV a fost de a sprijini constant protestele împotriva Guvernării PSD, de la care de-altfel, nu se sfiește să ceară bani.
 
Economistul Dan Diaconu a spus recent că „tot ceea ce se numește știre” pe Pro TV este „propagandă”. În 2018, Pro TV a cerut bani de la stat și pentru realizarea faimosului produs cultural „Las Fierbinți”.

Postul înființat de Adrian Sârbu - la rândul său trimis în judecată pentru evaziune fiscală - are o lungă istorie a facilităților oferite de stat, în timp ce promova capitalismul și economia de piață, începând cu ștergerea datoriilor realizată de Guvernul Năstase.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews