ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O imagine pornită de la jurnalistul Rareș Năstase, reporter la România, te iubesc, de la Pro TV, a încins Facebook-ul.

Este vorba despre o  fotografie care arăta că noul logo al Bucureștiului ar fi fost un plagiat. Noul logo al Bucureștiului a fost suprapus pe un vechi manual de geometrie din 1959, a cărui poză se găsea pe un site de anunțuri.

Primăria Capitalei a replicat imediat și a emis un comunicat în care menționează că apariția în mediul online a unei acuzații de plagiat la adresa noului logo al Bucureștiului este „un atac deliberat” la credibilitatea și la imaginea instituției.

„Coperta cursului de geometrie descriptivă din 1959 pe care ar apărea exact imaginea logo-ului ales de juriul concursului este un fals grosolan. Considerăm că acesta este un atac deliberat la credibilitatea și la imaginea Primăriei Capitalei și ne rezervăm dreptul de a-i acționa în justiție pe cei care au declanșat și răspândit această manipulare grosolană. Din păcate, printre cei care s-au grăbit să colporteze aceste acuzații nefondate se numără și jurnaliști cu experiență, din cadrul unor instituții de presă cu pretenții de onorabilitate. Nu numai că nu au verificat informația, dar nici după ce li s-a atras atenția asupra falsului nu au făcut cuvenitele rectificări”, se arată în comunicatul PMB.

Conform comunicatului, incidentul se înscrie, alături de „taifunul mediatic" iscat de știrea despre profesoara dată afară pentru că ar fi contrazis-o pe Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, „într-o campanie concertată și deloc întâmplătoare” de compromitere a acesteia, întrucât activitatea ei ar deranja anumite persoane sau grupuri de interese.

FOTO Prima imagine este falsă, a doua este manualul original

Sociologul Mirel Palada, fost purtător de cuvânt în Guvernul lui Victor Ponta, îl atacă dur pe jurnalistul de la Pro TV.

„Vă dați seama că ăștia sunt formatorii de opinie care spală mințile tefeleilor (n.r. tineri frumoși și liberi). Vă dați seama că astea sunt procedurile de bune practici ale vestitei instituții deontoloage Pro TV.

Vă dați seama că asta este regula la ei: minte-i, manipulează-i, iar când nu mai ai ce face, tăie-o și fugi mâncând pământul.

Deontologia în acțiune. Va dați seama că sutele de mii de tefelei asta mănâncă pe pâine în fiecare zi, crezând că li se permite adevărul și numai adevărul. Manipulare stalinistă pe față”, a scris Palada pe Facebook.
 
Palada a făcut parte din juriul care a ales noul logo al Capitalei.

La câteva ore după ce a publicat informația pe Facebook, Rareș Năstase a revenit și a corectat-o, spunând că poze e fake.