ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasada Suediei la București a publicat un mesaj pro LGBT cu jumătate de oră înainte de începerea sesiunii Senatului României în care se supunea la vot inițiativa cetățenească prin care se cerea organizarea Referendumului pentru Căsătorie.

Este vorba despre un clip în care Comandantul Suprem al Forțelor Armate Suedeze, Micael Bydén, cântă și dansează la o paradă a homosexualilor din Stockholm, cu scopul de a „arăta sprijinul Armatei pentru eveniment”. Alături de clip, Ambasada Suediei la București a scris hashtag-urile #LGBTrightsarehumanrights” (drepturileLGBTsunt drepturileomului) sau #ThisisEurope (Asta e Europa) și #Europeanvalues (Valori europene).

Azi, Ambasada a recidivat și a distribuit o postare a Bisericii Suedeze, cultul luteran dominant din țara respectivă, în care este surprins un steag LGBT și mesajul „Fiecare ființă umană este iubită de Dumnezeu”.

Ambasada Suediei a făcut același lucru și acum un an, atunci când inițiativa cetățenească a trecut de votul Camerei Deputaților.