ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avocatul Dan Chitic, Președintele Partidului Alianța Națională, spune că deznodământul din cazul Sorinei arată că România a intrat într-o eră în care s-a instituționalizat „dreptul discreționar al statului de a face legea împotriva legii, împotriva moralei și împotriva firii”.

Acesta spune că „statul de drept românesc a devenit un moroi, un golem scăpat de sub orice control, a căpătat o voință proprie subsumată doar impulsurilor pe care le primește de undeva de departe”.

„Statuldedrept, noul dumnezeu al României.

Cazul Sorina, sau transformarea „Statului de drept” în Dreptul statului…

Ieri, și ultimul colț al vălului ipocriziei și minciunii s-a sfâșiat. De ieri, de când cazul Sorinei a fost tranșat într-un mod nu doar inuman și imoral dar și profund ilegal, de ieri s-a instituționalizat dreptul discreționar al statului de a face legea împotriva legii, împotriva moralei și împotriva firii. 

Sub protecția mai marilor noștri euro-atlantici, „Statul de drept” și-a însușit dreptul de a acționa dincolo de drept și independent de lege. „Statul de drept” românesc a devenit un moroi, un golem scăpat de sub orice control, a căpătat o voință proprie subsumată doar impulsurilor pe care le primește de undeva de departe. 
Faptul că un personaj abject și abuziv precum „procuroarea” Pițurcă a scăpat fără nicio sancțiune nu este rezultatul vreunui ordin venit de pe dealul Cotroceniului sau din pădure. Nu, „Statul de drept” a căpătat o voință și o conștiință proprie, a devenit Statuldedrept, entitate cu agendă și interese proprie, independentă de orice control al politicului, deci până la urmă, scăpat de sub controlul fie și indirect și aproximativ al cetățeanului, al cărui interes al trebui să-l apere teoretic. 
Ieri, un copil, o fetiță a fost despărțit de fratele ei natural și de cei pe care îi percepea ca fiindu-i părinți, fiind împachetată și trimisă undeva peste ocean, către casa unui cuplu de americani de origine română care recunosc că au plătit 30.000 USD pentru a primi coletul… ei și? Asta vrut-a Statuldedrept! Voința sa a devenit dreptate, a devenit lege!

Asta demonstrează că Statuldedrept nu mai are nicio limită, nicio teamă de opinia publică (și aia controlată și fermecată de cântul abisal al noului tătuc) și nici frică de Dumnezeu. Statuldedrept a devenit „dumnezeul” României, acesta având o agendă și interese proprii, ungând și binecuvântând tot felul de Zei sau Semizei pe plaiurile dâmbovițene… de care se folosește atâta vreme cât îi sunt de folos, iar, odată picați în dizgrație, Statuldedrept nu ezită să-și devoreze odraslele precum Chronos.

Semnalul de ieri ar trebui să îi pună pe gânduri chiar și pe cei care încă se cred stăpâni pe Statuldedrept. Căderea în dizgrație, sau simpla inutilitate dobândită prin consumarea resurselor sau îmbătrânirea personajului ce se crede „lider” îl va transforma într-o victimă sigură a celui pe care l-a hrănit și crescut. Căci da, Statuldedrept a fost crescut de către actuala clasă poiltică. Statuldedrept a fost hrănit constant de "aleșii” noștri cu și din drepturile omului, drepturile cetățeanului. A fost hrănit cu destine, cu vieți. Și acum a prins gustul sângelui. Cel ce fusese construit să fie animalul de pază al celor puțini din vârful establishmentului a devenit o fiară scăpată de sub control care a ajuns să-i controleze pe foștii săi șefi. Cazul Dragnea e doar un „teaser”, o mostră a ceea ce va urma… și Iohannis știe asta. Știe că dacă își va pierde scaunul, KWI va deveni următorul politician care va fi devorat de sistemul pe care a încercat să-l stăpânească.

Din păcate, acest mecanism infernal nu îl întâlnim doar în România. Statuldedrept și arhanghelii acestuia - serviciile secrete au devenit omnipotente mai peste tot în "lumea civilizată”. Vezi și lupta demonizatului Trump cu glorificatul Statdedrept american - deepstate-ul, o luptă departe de a fi încheiată și puțin probabil să fie câștigată de alesul poporului american.

Mai e vreo soluție? Nu știu! Nu cred… În schimb avem datoria de a spune Adevărul și de a acționa în consecință! Cu orice preț! Convingerea mea este că avem obligația umană, nu „doar” cetățenească, să readucem Omul - încununare a creației, în centrul construcției sociale, Cetățeanul, drepturile și bunăstarea acestuia, să redevină scopul final al Statului. Tot așa cum Națiunea și propășirea acesteia trebuie să fie scopul și centrul atenției organismelor parastatatale și nu supusa și materia primă a lăcomiei instituționalizate.

Da! Statul trebuie să redevină instrumentul și supusul cetățeanului și nu suzeranul și stăpânul cetățeanului. Este momentul să spunem răspicat că drepturile omului și ale cetățeanului au prevalență asupra „Statului de drept”, acesta din urmă nefiind decât mijlocul prin care drepturile și interesele noastre sunt apărate. 
Statul de drept trebuie să revină în slujba drepturilor și intereselor cetățeanului!

Este momentul să destructurăm moroiul care a devenit Statuldedrept.

Mâine va fi prea târziu!

Acum ori niciodată!”, a scris avocatul pe pagina unei rețele de socializare.

 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews