ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Din dorința de a fi mai pe placul aliaților, românii au căzut - de destul de multe ori - în extrema cealaltă, respectiv într-o formă de mimetism lipsit de orice demnitate.

Un caz asemănător s-a petrecut zilele trecute în cadrul Armatei României, mai precis în cazul Batalionului 280 Infanterie Mecanizată „Căpitan Valter Mărăcineanu” din Focșani.

Mai precis, pe 7 iulie în cadrul unei „ceremonii solemne”, au fost înmânate și sfințite steagurile de luptă ale unității care va pleca în misiune în Afganistan, unde va lupta începând cu luna august, relatează siteul Rumaniamilitary.

Elementul de noutate - care stârnește totodată și stupoare - este faptul că pe parcursul misiunii, batalionul va purta o denumire simbolică, în limba engleză. Astfel, Batalionul 280 devine, Batalionul „Brave Hearts”, iar subunitățile se vor numi „Dragon Wolves”, „Wild Dogs”, „Desert Eagles” și „Vipers”. Aceste denumiri au fost inscripționate pe steagurile de luptă.

Faptul este cu atât mai ieșit din comun cu cât chiar comandantul batalionului a spus în alocuțiunea sa că „Primind steagurile cele noi, aduceți-vă pururea aminte că vă încredințez onoarea Țării. Steagul e România! Acest pământ binecuvântat al Patriei, stropit cu sângele străbunilor noștri și îmbelșugat cu sudoarea muncitorului”.

Comentând această știre, cei de la Rumania Military afirmă:

„Înțeleg ca o unitate aflată în Teatrul de Operațiuni să-și picteze la intrarea în locația propriilor barăci stema proprie, chiar și cu englezismele de rigoare – inclusiv în acte oficiale, dar Drapelul/Drapelele de Luptă sau similar este/sunt tabu, sacre, de neatins în ceea ce privește limba!

Vă era chiar așa de greu să vă mândriți pe steaguri cu numele (articulate) de?..Inimile Brave/Neînfricate, Lupii Balaur, Câinii Sălbatici, Vulturii Deșertului, Viperele?...”

Reamintim că la schimbarea comandantului de la Baza Americană de la Deveselu, din 2016, steagul SUA a fost în prim plan, cel românesc fiind în fundal. Răspunsul Ministerului Apărării Naționale a fost acela că Baza Deveselu este, în esență, sub comandă exclusiv americană și partea română nu are niciun cuvânt de spus în desfășurarea ceremoniilor militare.

La Arad, în 2015, de Ziua Armatei, organizatorii au decis ca imnul Statelor Unite să fie intonat înainte imnului României.