Bogdan Rădulescu, prestdigitator al unei trupe artistice, și-a dat demisia din funcția de vice-președinte al Uniunii Salvați România (USR), filiala Cluj, informează presa locală.

Rădulescu a fost protagonistul unui scandal în cadrul USR, după ce ActiveNews a dezvăluit că acum trei ani a folosit un limbaj plin de ură împotriva creștinilor ortodocși în cadrul unei emisiuni televizate.  Fostul lider al USR Cluj a spus că motivul demisiei e cauzat de faptul că nu poate să se dezică de afirmațiile pe care le-a făcut de-a lungul timpului, inclusiv cele despre ortodocși. Rădulescu a fost și sancționat de CNCD pentru prestația sa de-acum trei ani.

„Mi-e greu să mă dezic, de dragul implicării politice, la sceneta în care am descoperit sensul expresiei Puie Monta, mi-e greu să nu-mi asum "interviul” cu Oprea de după accident sau discursurile despre preoți ipocriți și politicieni absurzi, mi-e greu să renunț la taxatul prin satiră a derapajelor din societate. Însă mi-e foarte ușor să continui ce-am făcut până acum, și anume să susțin societatea civilă prin participarea mea la evenimente caritabile, strângeri de fonduri și alte acțiuni filantropice. Cred că pot face la fel de multe lucruri bune pentru Cluj și fără să fiu politician”, a scris el.

Printre cuvintele despre creștinii ortodocși,  la care nu poate să renunțe,  sunt:„Ciume bubonice, viermi parazi, lepre, c...turi pe care le zice Biblia, gherțoii, mârlanii, pedofilii și manipulatorii ce țin orele de religie sau căcați ordinari, viermi paraziți ce cresc pe oameni precum cancerul, „analfabeți, tâmpiți și mulți" Despre credința majoritară din România, Rădulescu a spus că e: „scârbă de religie ortodoxă”, . Acesta a mai spus că în momentul în care se va preda religia în școală, bisericile vor fi incendiate.


„În clipa în care o să vă târâți hoiturile peste copiii nostri în școli, să le vomați laturile Creației, asteptați-ne pe noi să dăm buzna peste voi în c...e voastre de biserici și să vă predăm evoluția cu torțe în mâini”.  Despre manualele de religie, actorul a spus că sunt "mânjite cu c...t”.
 
În urma acestui scandal, Clotilde Armand, vicepreședinte USR a fost nevoită să-și ceară scuze: "Fiecare dintre noi avem dreptul și libertatea să credem în ce dorim. În România au murit oameni pentru ca noi să fim liberi și cred că acesta este unul din argumentele cele mai puternice că nu trebuie să îți bați joc de cel de lângă tine indiferent de opțiunea lui spirituală. Au făcut comuniștii destule în acest sens, cred că a fost de ajuns. Vreau să îmi cer scuze tuturor creștinilor în calitate mea de creștin și din poziția de vicepreședinte USR, pentru limbajul josnic și declarațiile apărute în spațiul public lipsite de bun simț folosite de unii membrii sau simpatizanți USR împotriva creștinilor. Să folosești etichete pline de injurii contra religiei indiferent care ar fi aceasta este o lipsă de respect și nimeni nu are nimic bun de câștigat. Noi, cei care în acest moment ducem o luptă cu actuala clasă politică trebuie să demonstrăm că suntem altfel decât cei care și-au bătut joc destulă vreme de români.
 
La fel cum eu respect drepturile și libertățile celor care nu cred în aceleași valori ca mine, am aceeași pretenție de la cei care ar trebui să fie un exemplu de moralitate pentru societate. Sper ca orice membru sau simpatizant USR să înțeleagă că rolul nostru nu este acela de a jigni o comunitate. Dacă nu ne respectăm între noi înseamnă că suntem o cauză pierdută a unor principii și valori inexistente, dacă jignim nu înseamnă că suntem mai inteligenți sau avem un spirit mult mai democratic"

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews