În România arta manipulării continuă să acapareze o mare parte din opinia publică, iar când este vorba despre Justiție, probabil cel mai important domeniu în contextul actual, a devenit un trend.

Magistrații din București și Cluj au organizat un protest privind modificările legilor justiției, gestul acestora luând o amploare importantă în presa centrală și locală.
 
Acestora li s-au adăugat și procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, care s-au întrunit în cadrul unei adunări generale, care a avut loc, luni, 18 decembrie, în care au decis susținerea formelor de protest anunțate de colegii magistrați, din alte Parchete din țară, subliniindu-se astfel necesitatea atragerii atenției asupra pericolelor pe care le-ar genera propunerile de modificare a legislației penale, propuneri aflate în acest moment în procedurile parlamentare.

Numai că la câteva ore, Curtea de Apel București a dat un comunicat prin care se delimitează de acțiunile de protest organizate în fața acestei instanțe de sute de magistrați.
 
Iar după comunicat, survine o nouă lovitură pentru cei care doresc să manipuleze opinia publică.
 
Dan Andronic a relatat pe pagina personală de Facebook un caz concret de manipulare, oferind detalii de la protestul organizat în București.  

„- Dacă e MANIPULARE, dacă o cer interesele Binomului, fie! 
- Așa e, dar să știm și noi...
Conu Iancu ar fi scris ceva mai spumos.
"Aurel Jean Andrei, într-un răspuns la postarea unei judecătoare din Cluj:
Câteva precizări pentru necunoscători, referitoare la așa zisul protest al magistraților bucureșteni pe treptele Curții de Apel Bucuresti : 
1. Pe treptele Curții de Apel București s-au aflat doar 10-15 magistrați, de la diverse instanțe din Bucuresti și provincie . 
2. Restul au fost procurori de la câteva parchete din București, dar mai ales de la parchete din provincie 
3. Ceilalți erau băieții din echipele de organizare pentru a completa numărul și a da dimensiunea dorită demonstrației. 
4. Protestul s-a desfăsurat la ora respectivă nu pentru motivul invocat (că nu se terminaseră ședințele de judecată) ci pentru ca procurorii din provincie să poată ajunge în București, aici putând protesta în voie sub protecția anonimatului. 
Nu vă mai lăsați manipulați."
Plus un tabel, via Cătălin Mihăilă:
 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews