ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ȋntr-un comunicat de presă, dat publicității în urmă cu câteva minute, Curtea de Apel București anunță că „se delimitează de acțiunile de protest desfășurate în data de 18 decembrie 2017 lângă sediul acestei instituții, la inițiativa individuală a unor judecători, cu participarea judecătorilor și procurorilor de la alte instanțe și parchete. 

Totodată, Curtea de Apel București subliniază necesitatea respectării prevederilor legale care reglementează statutul magistratului, a separației puterilor în stat și folosirea doar a pârghiilor pe care legea și regulamentele le găsesc adecvate pentru exprimarea opiniilor.”

Mai mulți magistrați au participat în această după-amiază, pe treptele din fața Palatului de Justiție, unde funcționează Curtea de Apel București, la un protest față de modificarile aduse în Parlament legilor Justiției și Codurilor penale, informează Agerpres.

Manifestarea, desfășurată în liniște, a durat circa o oră. Protestatarii aveau în mâini foi cu prevederi din Legile Justiției, dar și cu jurământul de magistrat. Unii au aprins lanternele telefoanelor mobile.