ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Numirea Laurei Codruța Koveși drept Procuror șef European a stârnit numeroase reacții în opinia publică românească. Între acestea, a ieșit în evidență postarea avocatului Dan Chitic, președintele Partidului Alianța Națională (PAN).

În textul său, intitulat „Epitaf pentru Europa”, Chitic spune că numirea lui Koveși în această funcție „nu este nimic altceva decât piatra funerară așezată peste speranțele noastre într-o Europă a democrației, a libertăților și a națiunilor, lespedea "văruită pe-afară” de sub care vin miasmele putregaiului moral și instituțional al Statuluidedrept - exportat acum la nivel european…”.

El se mai întreabă „Ce-o fi văzut Europa la Codruța dacă după 15 ani de "luptă împotriva corupției” România e încă atât de coruptă încât nu poate intra în Schengen? Poate faptul că a distrus capitalul românesc, că a destructurat clasa politică băștinașă… sau că a trimis în judecată doar mituiții și nu mituitorii din marile corporații colonizatoare?”

Președintele PAN mai afirmă că după ziua de ieri, „e (și mai) clar că suntem condamnați la subdezvoltare. La statutul de colonie”.


Iată textul integral:

Epitaf pentru Europa

Ieri, fiind prins cu înmormântarea unui prieten, a unui om bun, nu am apucat să mă implic în înmormântarea unui vis frumos ce s-a dovedit a fi o iluzie perfidă: proiectul european.

Căci numirea Laurei Codruța Kovesi în functia de Procuror Șef european nu e nimic altceva decât piatra funerară așezată peste speranțele noastre într-o Europă a democrației, a libertăților și a națiunilor, lespedea "văruită pe-afară” de sub care vin miasmele putregaiului moral și instituțional al Statuluidedrept - exportat acum la nivel european… Și de unde mijește sinistru moroiul unei Europe a abuzului instituțiilor de forță, o Europă unde drepturile și libertățile vor deveni un lux pe care doar cei puțini și "corect politici” și le vor permite.

Căci ce altceva în afara abjecției și slugărniciei perfecte a recomandat-o pe Codruța koveși, acest procuroraș cu grad de parchet pe lângă tribunal, pentru înalta funcție de Procuror Șef în europa? Ce a realizat ea odioasa-i carieră în afara protocoalelor cu serviciile secrete și a selecției procurorilor gen Onea - Portocală pentru "diviziile de paraditori de elită” ale DNA-ului? Ce-o fi văzut Europa la Codruța dacă după 15 ani de "luptă împotriva corupției” România e încă atât de coruptă încât nu poate intra în Schengen? Poate faptul că a distrus capitalul românesc, că a destructurat clasa politică băștinașă… sau că a trimis în judecată doar mituiții și nu mituitorii din marile corporații colonizatoare?
Sau poate doar faptul că Laura Codruța Koveși a "întruchipat Slujirea” - cum spunea nu demult un lingău profesionist cu aere de intelectual.

"Slujirea” și disponibilitatea la orice ticăloșie sunt singurele aspecte care se evidențiază în CV-ul proaspătului Procuror european pe lângă cele 70 de dosare penale în care e cercetată și cele două în care are deja calitatea de suspect pentru abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă. Și asta pare a fi suficient…

Sugărnicia sa, abuzurile și abjecțiile la care "Întruchiparea Slujirii” este oricând gata să le comită vor fi folosite în mod brutal de noii săi stăpâni la implementarea programului axiomatic al binomului franco-german: Europa cu două viteze. Cum? Prin reducerea până la 0 a fondurilor de coeziune destinate țărilor mai puțin dezvoltate din estul și sudul Europei? În felul acesta cei săraci vor rămâne săraci… ba chiar și mai săraci prin imposibilitatea aplicării unor politici economice protecționiste, prin interdicția de a depăși pragul de 3% de deficit bugetar, prin controlul total pe care țările din vest îl au asupra resurselor și mijloacelor de producție (atâtea câte mai sunt) din estul Europei. De azi e (și mai) clar că suntem condamnați la subdezvoltare. La stautul de colonie.

Dar ce mai contează căinarea noastră și prohodirea îndelungă a speranțelor noastre apuse? De azi suntem cetățeni ai Statuluidedrept european, proiect clădit cu grijă de binomul franco-german sub binecuvântarea tacită a mai marelui nostru Partener Strategic - căci să nu uităm că, înainte de a fi Procurorul "motorului europei cu mai multe viteze”, Codruța a fost și va rămâne sluga deep-state-ului american.

În mod cert, numirea Codruței Kovesi în această deocamdată fantomatica funcție europeană este un afront adus României. Probabil că singurul gest demn al României în acest moment ar fi retragerea din Tratatul privind cooperarea consolidată… cel puțin pe durata în care penala Laura Codruța Koveși va avea vreo funție la nivel European.

Dar pentru asta trebuie să fii demn și să ai… curajul de a fi demn!