ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatul a votat cu 68 de voturi pentru, 2 voturi împotrivă și 7 abțineri respingerea propunerii legislative privind parteneriatul civil, proiect depus de Remus Cernea. Pentru această inițiativa legislativă, termenul de adoptare tacită se împlinea joi, 27 octombrie.
 
Deputatul Danie Gheorghe i-a felicitat pe colegii săi din Senat pentru această decizie, care va trebui luată și de Camera Deputaților pentru ca acest proiect de lege să fie respins definitiv.

„Salut votul categoric al Senatului pentru respingerea parteneriatului civil. Mă bucur că nu s-a căzut în această cursă care deschidea drumul ingineriilor sociale de tip neo-marxist. Sunt convins că și Camera Deputaților va reuni o majoritate covârșitoare pentru respingerea definitivă a acestui proiect de lege care nu are nimic în comun cu fundamentele societății românești și cu realitățile spiritual-culturale ale României!”, a scris Daniel Gheorghe pe contul său de Facebook.


Salut votul categoric al Senatului pentru respingerea parteneriatului civil. Mă bucur că nu s-a căzut în această cursă...

Posted by Daniel Gheorghe on Monday, October 24, 2016
Proiectul urmează să meargă la Camera Deputaților, for decizional în acest caz.

Remus Cernea a depus trei inițiative legislative pentru recunoașterea parteneriatului civil. Și primele două au fost respinse de Parlament. În luna martie, a depus o nouă inițiativă, pe aceeași temă.

Deputatul independent propune în proiect ca parteneriatul civil să fie recunoscut prin lege, arătând că sunt 800.000 de cetățeni care trăiesc în astfel de uniuni civile.