ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacian Cioloș a declarat că e important să fie relansată dezbaterea regionalizării, astfel încât proiectul să poată fi dus mai departe de viitorul guvern, după alegerile parlamentare. Aceste declarații au fost făcute  în cadrul Forumului Administrației Publice Locale, acolo unde a fost prezentată  Strategia de dezvoltare a României pentru următorii 20 de ani.

Deputatul PNL Daniel Gheorghe consideră că această idee a regionalizării este una ”adânc anti-națională” și prezintă riscurile majore pe care le-ar presupune o eventuală adoptare a unor asemenea măsuri despre care nu s-a mai discutat nimic în ultimii trei ani.

Acesta atrage atenția că prin adoptarea unui asemenea plan s-ar putea ajunge la ”desființarea caracterului național și unitar al statului român”.

”Observ că Dacian Cioloș și Vasile Dincu reiau ideea eșuată de acum vreo 3 ani și adânc anti-nationala numită regionalizare. Regionalizarea ar presupune alcătuirea unor entități politice cu prerogative regionale semi-autonome care în timp pot evolua într-un stat federal. Asadar din regionalizare dai în federalizare și apoi desființezi caracterul național și unitar al statului român. Domnilor tehnocrați, lăsați jongleriile geografice făcute pe sacrificiile milioanelor de români, țara trebuie să rămână precum am moștenit-o de la înaintașii care au luptat fără teamă și odihnă pentru România Mare!”, a scris deputatul Daniel Gheorghe pe pagina sa de Facebook.