În contextul discuțiilor inițiate de Președintele Iohannis pe tema modificării Constituției pentru a o pune în acord cu votul de la Referendumul pe justiție, mai multe voci au propus ca legea fundamentală să cuprindă și modificarea propusă de inițiativa „Fără penali în funcții publice”.

Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, afirmă că nu va susține nicio modificare a legii fundamentale, dacă aceasta nu ia în calcul votul celor 3,5 milioane de români, care au votat în toamna lui 2018 ca în Constituție să se specifice clar că mariajul nu poate avea loc decât între un bărbat și o femeie. Reamintim că referendumul pe această temă nu a fost validat, pentru că nu a îndeplinit cvorumul de prezență cerut de lege. La vot s-au prezentat 21,5% dintre alegători, dintre care 91,56% au votat "Da” și 6,47% au optat pentru „Nu”.

„Ca parlamentar al României, eu personal as susține un act de revizuire a Constituției doar în cazul în care acesta va cuprinde si modificarea articolului 48 din legea fundamentală în sensul votat la Referendumul din toamna lui 2018 de peste 3 milioane și jumătate de români: căsătoria poate avea loc exclusiv între un bărbat și o femeie.

Altfel nu vom vedea decât cum, noi toți, vom cădea în cursa noii stângi secular-radicaliste care încearcă să pervertească sensul luptei împotriva corupției într-o campanie de dărâmare a valorilor identitare care alcătuiesc coloana vertebrala în societatea românească. Nu uitați un lucru simplu: justiția se întemeiază pe morală, nu pe ura si pe răzbunare, iar morala laică din lumea democratică a timpurilor noastre, are la baza tot etica iudeo-creștină și cele 10 Porunci pe care omul le-a primit de la Dumnezeu, iar nu de la "comitetul salvării publice" ori de la "komisarii poporului"! ”, a spus deputatul liberal.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews