ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În contextul discuțiilor inițiate de Președintele Iohannis pe tema modificării Constituției pentru a o pune în acord cu votul de la Referendumul pe justiție, mai multe voci au propus ca legea fundamentală să cuprindă și modificarea propusă de inițiativa „Fără penali în funcții publice”.

Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, afirmă că nu va susține nicio modificare a legii fundamentale, dacă aceasta nu ia în calcul votul celor 3,5 milioane de români, care au votat în toamna lui 2018 ca în Constituție să se specifice clar că mariajul nu poate avea loc decât între un bărbat și o femeie. Reamintim că referendumul pe această temă nu a fost validat, pentru că nu a îndeplinit cvorumul de prezență cerut de lege. La vot s-au prezentat 21,5% dintre alegători, dintre care 91,56% au votat "Da” și 6,47% au optat pentru „Nu”.

„Ca parlamentar al României, eu personal as susține un act de revizuire a Constituției doar în cazul în care acesta va cuprinde si modificarea articolului 48 din legea fundamentală în sensul votat la Referendumul din toamna lui 2018 de peste 3 milioane și jumătate de români: căsătoria poate avea loc exclusiv între un bărbat și o femeie.

Altfel nu vom vedea decât cum, noi toți, vom cădea în cursa noii stângi secular-radicaliste care încearcă să pervertească sensul luptei împotriva corupției într-o campanie de dărâmare a valorilor identitare care alcătuiesc coloana vertebrala în societatea românească. Nu uitați un lucru simplu: justiția se întemeiază pe morală, nu pe ura si pe răzbunare, iar morala laică din lumea democratică a timpurilor noastre, are la baza tot etica iudeo-creștină și cele 10 Porunci pe care omul le-a primit de la Dumnezeu, iar nu de la "comitetul salvării publice" ori de la "komisarii poporului"! ”, a spus deputatul liberal.