ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În contextul ideii lansate de președintele Iohannis, conform căreia revizuirea Constituției ar trebui să cuprindă un proiect mai larg, deputatul PNL, Matei Adrian Dobrovie susține ideea că orice modificare a legii fundamentale trebuie să țină cont de votul românilor de la Referendumul pentru familie din 2018, atunci când peste 3 milioane de cetățeni au votat pentru definirea căsătoriei drept uniunea dintre un bărbat și o femeie.

„Sunt de acord cu revizuirea Constituției pentru a pune în aplicare referendumul consultativ pe justiție, la care și eu am votat DA. Voi participa la Comisia de revizuire a Constituției din Parlament, atunci când aceasta va fi înființată. Cu această ocazie, voi susține din nou necesitatea de a include și modificarea articolului 48 din legea fundamentală în sensul votat la Referendumul din toamna lui 2018: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instituirea copiilor”.


Voința a peste 3 milioane de români nu poate fi ignorată și este o bună ocazie pentru a relua această dezbatere!”, a spus parlamentarul.
 
Aceeași poziție a avut-o și colegul său de partid, Daniel Gheorghe, așa cum ActiveNews a relatat miercuri.

Recent, președintele României a ținut consultări cu partidele politice pentru a se determina cum se pot implementa rezultatele referendumului consultativ din 26 mai.