În contextul ideii lansate de președintele Iohannis, conform căreia revizuirea Constituției ar trebui să cuprindă un proiect mai larg, deputatul PNL, Matei Adrian Dobrovie susține ideea că orice modificare a legii fundamentale trebuie să țină cont de votul românilor de la Referendumul pentru familie din 2018, atunci când peste 3 milioane de cetățeni au votat pentru definirea căsătoriei drept uniunea dintre un bărbat și o femeie.

„Sunt de acord cu revizuirea Constituției pentru a pune în aplicare referendumul consultativ pe justiție, la care și eu am votat DA. Voi participa la Comisia de revizuire a Constituției din Parlament, atunci când aceasta va fi înființată. Cu această ocazie, voi susține din nou necesitatea de a include și modificarea articolului 48 din legea fundamentală în sensul votat la Referendumul din toamna lui 2018: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instituirea copiilor”.


Voința a peste 3 milioane de români nu poate fi ignorată și este o bună ocazie pentru a relua această dezbatere!”, a spus parlamentarul.
 
Aceeași poziție a avut-o și colegul său de partid, Daniel Gheorghe, așa cum ActiveNews a relatat miercuri.

Recent, președintele României a ținut consultări cu partidele politice pentru a se determina cum se pot implementa rezultatele referendumului consultativ din 26 mai.

 2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.