ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acțiunile din ultimele zile ale Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București, contestarea BNR pentru onorarea marelui economist Mihail Manoilescu, dar și afișarea lui Hans Klemm cu președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, au atras mânia unui număr însemnat de români.

În consecință, pagina de facebook a ambasadei SUA a fost luată cu asalt de către utilizatorii români, aceștia criticând vehement ceea ce se consideră a fi o intruziune nepermisă a Washingtonului în treburile interne ale României.
 
"Și eu îmi exprim dezamăgirea pentru mii de nenorociri comise de SUA de-a lungul și de-a latul planetei și istoriei. Ce să facem? Oameni suntem, ne dezamăgim unii pe alții, a scris jurnalistul Mirel Curea.

Unul dintre cele mai populare comentarii a fost următorul: "Onor ambasada SUA: am și eu o întrebare: câți din foștii președinți ai SUA sub conducerea cărora a fost executat genocidul populației băștinașe, a pieilor roșii, au fost sancționați de posteritate?! Hai să vă pun o întrebare mai simplă: a fost cineva sancționat pentru masacrarea milioanelor de nativi americani?!

Dragoș Sturzoiu a spus: "Ar trebui ca Ambasada USA, la fel ca orice altă ambasadă să stea în banca ei. Deciziile unei instituții ale României, suverane pe aceste meleaguri sunt ale lor și așa trebuie să rămână. M-am cam săturat ca ambasada USA să nu agreeze X lucru, să se opună unui alt eveniment.
Trebuie să înțelegeți că sunteți oaspeți aici și nemulțumirile voastre le puteți transmite Ministerului de Externe al României...
Suntem stat suveran, nu vasalii dumneavoastră.
PS: Nu cunosc cazul lui Mihail Manoilescu dar, repet, este alegerea Băncii Naționale a României".
 

Valentin Dimon a fost și mai categoric: "Si eu sunt dezamagit ca nu stiti sa faceti diferenta intre Bucuresti si Budapesta. Si eu sunt dezamagit ca imi trebuie viza pentru a merge in USA. Eu zic sa nu ne mai dezamagim recirpoc. Ce ziceti?"

Dar comentariile acide nu au fost doar pe subiectul istoriei naționale. Românii i-au taxat pe americani și pentru promovarea știrii că SUA o susține pe Jamala, reprezentanta Ucrainei care tocmai a câștigat Eurovisionul.Cel mai apreciat comentariu de la această postare îi aparține lui Eugen Bonta:

"Teoretic aceasta pagina este gestionata de Ambasada SUA. Este cazul sa fac afirmații? Stimata Ambasada, stiti cumva cum sunt tratati romanii din Ucraina? Știți ca nu au dreptul sa-si autofinanțeze învățatul in romană? Știți ca își pierd identitatea? Felicitări pentru actul artistic, dar poate acum era momentul ca reprezentantul SUA sa NU se pronunțe..."