ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Ioahnnis a spus miercuri că nu va promulga Legea referendumului în forma în care i-a fost trimisă, având nemulțumiri în legătură cu aceasta. Șeful statului a precizat că va cere și punctul de vedere al Curții Constituționale a României (CCR).

„Așa cum a ajuns acum la mine nu va fi promulgată. Am oarece nemulțumiri în privința ei și voi cere opinia Curții Constituționale”, a declarat Iohannis, conform News.ro.

Această declarație vina în ciuda faptului că Președintele nu se mai poate opune promulgării Legii, dat fiind faptul că prin Constituție, șeful statului poate face acest lucru doar o singură dată.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat în 4 aprilie, în calitate de for decizional, cu 195 de voturi "pentru”, 71 de voturi „împotrivă” și 6 abțineri, Legea referendumului, trimisă la reexaminare de către președinte Klaus Iohannis. 

14 parlamentari PNL și 13 de la USR au contestat deja legea la Curtea Constituțională. Fără adoptarea acestui act normativ, Referendumul pentru Familie nu poate fi organizat de către Parlament.

Demersul Președintelui vine într-un moment în care sute de persoane s-au raliat unui mesaj semnat de 13 personalități care îi cer lui Iohannis să nu se mai opună Referendumului pentru Familie.

În aprilie, Iohannis anunțase că nu este nicio grabă cu organizarea Referendumului pentru Familie, deși semnăturile au fost depuse și validate de CCR de aproape doi ani. 

În octombrie 2016, Iohannis a spus că demersul constituțional al celor 3 milioane de români ar fi „fanatism religios”.