Începutul lunii martie a adus în România nu doar primăvara, ci și proteste față de încercarea de legiferare a parteneriatului civil, prin care s-ar permite inclusiv căsătoria persoanelor de același sex. Ce înseamnă parteneriatul civil, ce putem să învățăm de la țările în care a fost legiferat și care ar putea să fie urmările acestei decizii politice pe termen lung, am încercat să aflăm de la Dan Ciprian Grăjdeanu, liderul Frăției Ortodoxe”Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Purtătorul de Biruință” și unul dintre organizatorii protestelor.

Pentru început, ne-am întrebat, și l-am întrebat pe interlocutorul nostru, de ce România trebuie să evite legiferarea parteneriatului civil.

„Parteneriatul Civil trebuie evitat în România, pentru a nu repeta experiența păguboasă a statelor occidentale, unde la 3-4 ani după adoptarea lui s-a trecut la legiferarea "căsătoriei " între persoane de același sex și, imediat, la permisiunea de a adopta copii. Pe de altă parte, odată legiferate relațiile dintre persoane de același sex, imediat în școli și în societate se vor prezenta homosexualitatea și transexualitatea ca fiind lucruri firești și demne de urmat. Deci copiii noștri vor fi încurajați de către sistem să alunece spre o alegere greșită”, a explicat Dan Ciprian Grăjdeanu.

Potrivit acestuia, România trebuie să se uite și să învețe din experiența țărilor în care parteneriatul civil a fost legiferat.

„Sunt deja de notorietate opiniile copiilor adoptați și apoi crescuți de cuplurile de homosexuali. Toți declară că au fost sexualizati excesiv, că partenerii așa-zișilor părinți se schimbau foarte des, că violența din cupluri era foarte mare, nemaivorbind de mutilările la care au fost supuși copiii, suferind chinuitoare operații de schimbare de sex, pentru ca mai apoi să se constate că a fost o greșeală, care ulterior a împins tinerii spre sinucidere”, a spus Dan Ciprian Grăjdeanu.

În ceea ce privește eventualele forme de protest din perioada următoare, Grăjdeanu a precizat că o decizie o să fie luată în funcție de ce se va întâmpla în Parlament cu acest proiect de lege.

„Deocamdată urmărim cu atenție  evoluția lucrurilor în Parlamentul României și avem semnale multiple că un mare număr de organizații și oameni de rând doresc să se alăture protestului nostru”, a anunțat liderul Frăției.
Toate aceste proteste sunt menite, în viziunea lui Dan Ciprian Grăjdeanu, să evite efectele pe termen lung rezultate dintr-o eventuală legiferare a parteneriatului civil.

„Slăbirea instituției căsătoriei, duce implicit la scăderea natalității (deja aflată la un nivel redus) și, deci, la dispariția noastră ca neam. Vedem cum în occident au fost nevoiți să aducă mase mari de migranti musulmani pentru a completa populația activă. Doamne miluiește neamul nostru românesc!”, a concluzionat Dan Ciprian Grăjdeanu.
 
Câteva sute de persoane au protestat duminică, 3 martie 2019, în București, față de  adoptarea Legii Parteneriatului Civil de către Parlamentul României, propusă de parlamentari USR și ALDE, care ar presupune o variantă de asociere juridică similară căsătoriei, dar deschisă și pentru persoane de același sex.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews