ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică, 10 noiembrie, cetățenii cu drept de vot sunt invitați să pună ștampila pe cel pe care-l doresc în funcția de Președinte al României.

Urmărind puținele dezbateri electorale care au avut loc în perioada campaniei, am observat că nimeni nu pune întrebările care ne interesează și pe noi, cei care formăm comunitatea conservatoare a acestei țări. Așa că ne-am hotărât să-i întrebăm, noi, direct, pe cei 14 candidați la funcția despre ce ne doare.

Sigur că discuția putea fi mult mai largă, dar considerăm că aceste întrebări răspund marilor teme care afectează societatea: familia, declinul demografic, migrația, suveranitatea țării și libertatea individuală.

Răspunsurile lui Cătălin Ivan, aici. 
Răspunsurile lui Alexandru Cumpănașu, aici.
Răspunsurile Ramonei Ioana Bruynseels, aici.
 
Azi, Sebastian Popescu, candidat din partea Partidului Noua Românie:


1) În opinia dvs, familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie sau pe căsătoria dintre soți? 


În opinia mea, familia este compusă din soți, copii, bunici. Cred că întrebarea trebuia formulată în sensul, dacă căsătoria este întemeiată între un bărbat și o femeie, sau între soți. Suntem în anul 2019, și fiecare are libertatea de a alege cu cine trăiește, cu cine se înrudește și cu cine se căsătorește. Ține de intimitatea fiecărei persoane.

2) Susțineți statul național sau doriți crearea unei suprastructuri federale numite Statele Unite ale Europei?

Susțin statul național, cu propria cultură, tradiții, obiceiuri. Nu sunt de acord cu federalizarea UE. Fiecare nație să își mențină identitatea națională și culturală.

3) Sunteți pro sau contra migrației așa cum este stipulată și definită în Pactul ONU pentru migratie care a fost semnat și ratificat de România? Dacă răspunsul este afirmativ, care ar fi numărul maxim de migranți acceptabil și care ar fi condițiile de îndeplinit pentru primirea lor?

De principiu, nu mor de grija altor popoare. Vreau să mor de grija românilor și să mă lupt pentru ca lor să le fie bine. După ce vom rezolva noi problemele românilor și ei o vor duce bine, atunci o să mă gândesc cum pot să ajut și alte popoare.

4) Dat fiind prezentul declin al forței de munca din Romania sunteți de acord cu importul de muncitori? Dacă da, din ce zone ale globului?

Nu sunt de acord cu importul forței de muncă. Sunt destui români care nu au loc de muncă, să fie ei angajați, nu aduși străini pentru a lucra în țară. Să nu mai fie menținuți în sărăcie cu un ajutor social, doar pentru a putea fi utilizați în scop electoral de către primari.

5) Sunteți de acord cu implementarea de măsuri pro-nataliste și pro familie (un exemplu ar putea fi modelul polonez sau cel maghiar) pentru a opri declinul demografic al țării?

România are o problemă de 30 de ani cu natalitatea. Suntem obligați să facem ceva concret pentru a opri declinul demografic. Puterea e în mâinile politicienilor actuali care au tot ce le trebuie pentru a încuraja și stimula natalitatea. Insă nu văd să îi pese cuiva din actuala Putere de faptul că se nasc din ce în ce mai puțini români.

6) Sunteți pro sau contra obligativității vaccinării sau al oricărui tratament medical pentru copii, fără consimțământul părinților?

Nu este vorba de a fi pro sau contra. Sunt doctor medic veterinar și în baza cunoștințelor pe care le-am acumulat în 10 ani de studiu al medicinei, vă spun că singura soluție de a salva o persoană de o boală incurabilă, este prevenția, adică vaccinarea. Nu susțin teoria fantasmagonică emanată în spațiul public de oameni care nu au habar de medicină. Ca orice medicament, și vaccinurile, mai ales dacă sunt administrate incorect, pot da la anumite persoane, și reacții adverse.

Bolile infecțioase care au produs mortalitate în masă au fost eradicate doar prin vaccinare. Este normal și firesc ca românii să își vaccineze copiii de mici, dacă vor să crească sănătoși. Și eu am fost vaccinat când am fost mic și iată-mă în viață, sănătos tun și cu putere de a lupta
pentru a schimba lucrurile în România.