ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică, 10 noiembrie, cetățenii cu drept de vot sunt invitați să pună ștampila pe cel pe care-l doresc în funcția de Președinte al României.

Urmărind puținele dezbateri electorale care au avut loc în perioada campaniei, am observat că nimeni nu pune întrebările care ne interesează și pe noi, cei care formăm comunitatea conservatoare a acestei țări. Așa că ne-am hotărât să-i întrebăm, noi, direct, pe cei 14 candidați la funcția despre ce ne doare.

Sigur că discuția putea fi mult mai largă, dar considerăm că aceste întrebări răspund marilor teme care afectează societatea: familia, declinul demografic, migrația, suveranitatea țării și libertatea individuală.
 
Răspunsurile lui Cătălin Ivan, aici. 
Răspunsurile lui Alexandru Cumpănașu, aici.

Azi, Ramona Ioana Bruynseels, candidat din partea Partidului Puterii Umaniste:

1) În opinia dvs, familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie sau pe căsătoria dintre soți?


Sunt de părere că că în acest moment, putem consideră că familia se întemeiază pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

2) Susțineți statul național sau doriți crearea unei suprastructuri federale numite Statele Unite ale Europei?
Susțin statul național.

3) Sunteți pro sau contra migrației așa cum este stipulată și definită în Pactul ONU pentru migrație care a fost semnat și ratificat de România? Dacă răspunsul este afirmativ, care ar fi numărul maxim de migranți acceptabil și care ar fi condițiile de îndeplinit pentru primirea lor?

Nu știu „dedesubturile” abținerii  României  la votul de la ONU privind Pactul global privind migrația. Cred că, dacă aș fi fost președinte, aș fi explicat abținerea României.  Cred că poziția noastră trebuie să țină cont și de poziția UE. Iar în acest moment, există opinii diferite în Uniune cu privire la acest subiect, care va fi reluat de Comisie, dar, probabil, și în cadrul reuniunilor la nivel înalt din perioada următoare.

4) Dat fiind prezentul declin al forței de muncă din România sunteți de acord cu importul de muncitori? Dacă da, din ce zone ale globului?

În principiu, da. Dar, doar pentru locurile de muncă ce nu prezintă interes pentru potențialii angajați români. În primul rând, aș vrea să îi aduc acasă pe românii plecați în lume, ei ar trebui să ocupe aceste locuri de muncă, pe salarii corecte.
Angajarea unui lucrător se face pe criterii de calificare și competență nu de proveniență zonală sau regională.

5) Sunteți de acord cu implementarea de măsuri pro-nataliste și pro familie (un exemplu ar putea fi modelul polonez sau cel maghiar) pentru a opri declinul demografic al țării? 

Este adevarat, România cunoaște un sever declin al natalității, nemaiîntâlnit în istorie. Cauzele acestuia sunt multiple, însă, în mod evident, nici statul nu a încurajat, în mod determinant natalitatea. Migrația masivă către un loc de muncă mai bine plătit în alte state europene este unul dintre factori, care poate fi combătut prin măsuri economice. În același timp, sunt necesare o serie de măsuri care să stimuleze natalitatea, care să ofere tinerelor familii încrederea necesară, stimulente care nu ar reprezenta o povară bugetară excesivă: Spre exemplu, trebuie evaluata posibilitatea acordării unui stimulent financiar pentru fiecare nou născut în valoare de 1500 de euro neimpozabil; a unui stimulent financiar lunar în valoare de 150 de euro pentru familiile cu 3 copii și de 200-300 de euro pentru familiile cu 4 sau mai mulți copii. Scăderea vârstei de pensionare standard cu 7 ani pentru părinții care au crescut și educat 4 sau mai mulți copii. Instituirea unui suport financiar sub forma unui voucher în valoare de 100 de euro pentru fiecare copil la începerea noului an școlar. Voucherul va putea fi acordat atât școlarilor cât și preșcolarilor. Crearea de noi grădinițe, finanțate sau subvenționate de către stat, precum și încurajarea inițiativei private în acest domeniu.  

6) Sunteți pro sau contra obligativității vaccinării sau al oricărui tratament medical pentru copii, fără consimțământul părinților?

Fiecare are dreptul să decidă pentru copiii săi. Ce îmi doresc eu este să avem vaccinuri ca în Italia sau Germania, de exemplu, testate și re-testate, produse de calitate, nu produsele de mâna a doua, pe care încearcă  unii să ni le aducă. Eu mi-am vaccinat fetițele. Am făcut-o, însă, când locuiam în SUA. Am avut încredere. Îmi doresc ca și în România, oamenii să primească acele garanții care să îi facă să aibă, în timp, încredere deplină în vaccinare.