Eu cu cine votez? ActiveNews a pus 6 întrebări esențiale candidaților la președinție. Azi, răspunsurile lui Alexandru Cumpănașu
Duminică, 10 noiembrie, cetățenii cu drept de vot sunt invitați să pună ștampila pe cel pe care-l doresc în funcția de Președinte al României.
Urmărind puținele dezbateri electorale care au avut loc în perioada campaniei, am observat că nimeni nu pune întrebările care ne interesează și pe noi, cei care formăm comunitatea conservatoare a acestei țări. Așa că ne-am hotărât să-i întrebăm, noi, direct, pe cei 14 candidați la funcția despre ce ne doare.
Sigur că discuția putea fi mult mai largă, dar considerăm că aceste întrebări răspund marilor teme care afectează societatea: familia, declinul demografic, migrația, suveranitatea țării și libertatea individuală.
Iată cele șase întrebări și răspunsurile lui Alexandru Cumpănașu, candidat independent:
Susțin, necondiționat, reafirmarea poporului român, promovarea valorilor conștiinței de sine și, în mod implicit, concretizarea termenului de "națiune română". Nu pot accepta ideea potrivit căreia reprezentăm un conglomerat de indivizi, care a aterizat prin subiectivism și egocentrism. Am supraviețuit istoriei fiind o națiune și nu ne putem consolida altfel decât redevenind o națiune, NAȚIUNEA ROMÂNĂ.
La nivelul politicii externe, consider că există foarte multe astfel de pacturi și înțelegeri pe care România le-a ratificat în decursul anilor și care trebuie renegociate. Un președinte aplicat în politică externă trebuie să țină seama de dinamica geopolitică și strategică, de evenimentele și împrejurările aflate într-o continuă mișcare. Nu sunt partizanul ideii potrivit căreia politica externă a României trebuie tratata dintr-o perspectivă statică. Empatizez sincer, ca și cetățean, ca ființă umană, cu victimele unor conflicte armate, în urma cărora oamenii au fost obligați să-și părăsească pământurile natale. Dar, ca Președinte al României, reiterez ideea potrivit căreia este obligația celor care au întreținut acele conflagrații, a țărilor beligerante, să aibă grijă de migranți ca efect al războiului provocat de ele. Nu voi accepta ca pe teritoriul României să fie relocate populații din cauze în care Romania nu este implicată. Cât privește cauzele umanitare, care m-ar putea determina să iau o decizie în acest sens, voi aplica legislația internațională doar în cazuri particulare și pe un termen bine determinat.
Terminologia folosită în întrebare „declin al forței de muncă din România" trebuie detaliată, explicată și motivată, în urma unor cercetări realizate de experți, înainte de a mi-o asuma. Ca Președinte, nu voi milita pentru remedierea efectelor crizei forței de muncă, ci voi insista pentru remedierea cauzelor care au adus România în această situație. România este membru cu drepturi depline al UE, dar, de fapt, România a furnizat forță de muncă ieftină pentru celelalte state membre,. neglijându-se pe sine. Nu ne-a fost recunoscut niciodată aportul pe care România l-a adus sine die la suplimentarea forței de muncă a țărilor așa-zis dezvoltate din UE. Consider că ar fi reparatoriu moral să fim acceptați în spațiul Schengen, și, în funcție de acest lucru, să ne gândim la strategia expusă în întrebare.
În programul politic al partidului pe care l-am lansat, Forța România, am prevăzut explicit, majorarea termenului de concediu postnatal de la 2 la 3 ani. Nu este singura măsură pe care o voi iniția, voi insista, pe perioada mandatului meu, la identificarea de soluții clare și pertinente, pornind de la recunoașterea publică a faptului că situația demografică a României este una alarmantă. Vorbim despre un cumul de factori care trebuie foarte bine corelați pentru a evita dezastrul demografic spre care ne îndreptăm.
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect
Donald Trump Jr. aruncă BOMBA cu napalm pe Sistemul Corupt de la București: ”Tentativa Soros/marxistă de a falsifica rezultatul și de a nega voința oamenilor din România va eșua. Vor pierde și ei știu asta!”. Călin Georgescu a avut dreptate
Colonel (r.) dr. Florin Șinca: ORDIN: NICIUN SUVERANIST PREȘEDINTE !
Călin Georgescu deconspiră OLIGARHII CARE FURĂ ALEGERI și MAFIA INTERNAȚIONALĂ - “SECRETELE ONU”. Av. Reiner Fuellmich: “Curajos luptător pentru libertate, Georgescu ar trebui să fie următorul președinte al României” - VIDEO TRADUS
Col. (r) Florin Șinca: ATENȚIE! Iată de ce s-au anulat alegerile prezidențiale: REZULTATELE LA ORA ANULĂRII ALEGERILOR: GEORGESCU PREȘEDINTE CU 77%!
Ce răspunde Călin Georgescu la întrebarea DACĂ VA FI ARESTAT - Interviu excepțional cu TikTok VIDEO de la SkyNews
Scutim Serviciile Secrete de un nou Raport către CSAT. O studentă a întrebat Inteligența Artificială ce se poate întâmpla unei țări și unei națiuni când se anulează alegerile în defavoarea unui candidat de dreapta acuzat în mod fals de rusofilie. ANALIZĂ
Recomandările noastre
A APĂRUT! Calendarul Mărturisitorilor 2025, pentru cititorii ActiveNews - Familia Ortodoxă și prietenii lor. Unde îl puteți găsi - FOTO
SOROS ATACĂ SIE. Motivul: Serviciul de Informații Externe NU SUSȚINE narativul anti-Călin Georgescu. BĂTĂLIA Soros-Trump pe pământ românesc e abia la început. Mai sunt 40 DE ZILE
Secțiuni: Politic
Persoane: Alexandru Cumpănașu
Locații: București
Subiecte: Alegeri prezidențiale România 2019
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (1)