ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dragi prieteni, după cum știți până acum, redacția ActiveNews a pus 6 întrebări importante pentru noi celor 14 candidați la președinție. Dintre aceștia, spre cinstea lor, 8 au răspuns invitației noastre, iar ce-au avut ei de spus puteți găsi aici.

Din păcate, însă, patru dintre candidați nu au considerat că voi, cititorii noștri, meritați un răspuns la întrebările care vă frământă. Este vorba despre actualul președinte, Klaus Iohannis, plus Dan Barna, Viorica Dăncilă și Kelemen Hunor.

De departe, cel mai inaccesibil dintre toți s-a dovedit a fi președintele Iohannis. Înconjurat de un zid al nepăsării și batjocurii, a fost foarte greu de atins de noi, muritorii. Într-un final am reușit, dar comunicarea a fost unidirecțională. Ne-a arătat cât de mult ne respectă.

În cazul domnului Barna, cel care se laudă cu „o altfel de politică”, cel care spune că este „om nou”, mesajele noastre s-au lovit de un perete. Niciun răspuns din partea echipei sale de comunicare. Cumva de înțeles, conservatorii, creștinii și patrioții nu fac parte din publicul său țintă.

Cu doamna fostă premier Dăncilă a fost mai ușor: am reușit să aducem întrebările pe biroul său,  dar probabil nu a considerat că răspunsurile o avantajau. Sau că, asemenea celor doi domni de dinaintea ei, nu se va „împiedica de-un ciot”, numit publicul ActiveNews. Am reținut.

Și dl Hunor a primit întrebările la timp, dar, așa cum ne-a spus suava sa asistentă, nu a avut vreme să răspundă. Cel care a candidat sub sloganul „Respect pentru toți”, nu a avut nici măcar decența să ne spună că nu poate răspunde. Asta e. Noi nu suntem demni de respect.

Alta este povestea cu domnii Paleologu și Cataramă. Cu cei doi am purtat o corespondență, în urma căreia mi-au transmis că vor răspunde la timp. În ambele cazuri, ambii candidați mi-au explicat că sunt presați de responsabilitățile campaniei, dat fiind faptul că nu aveau un staff corespunzător. Într-un final nu au trimis răspunsurile, dar măcar au anunțat și s-au scuzat.

Au avut această decență și pentru asta merită respectați. 

V-am scris ca să știți.