Odată ce președintele Iohannis a promulgat Legea Organizării Referendumului, nu mai există impedimente legislative pentru Referendumul pentru Căsătorie cerut de cetățeni.

Florin Iordache, fost Ministru al Justiției, afirmă că în septembrie Senatul va aproba inițiativa cetățenească, iar în octombrie se va organiza Referendumul.

Laboratorul ImunoMedica


„Acum se intră în vacanță, nu putem să chemăm oamenii la referendum în luna august. Eu văd așa: în luna septembrie trecem inițiativa cetățenească și prin Senat, după care în 30 de zile, potrivit noii legi, se organizează referendumul”, a declarat Florin Iordache pentru EVZ, întrebat când vor fi chemați românii la urne. Referendumul național cu privire la revizuirea Constituției se organizează în ultima duminică a perioadei de 30 de zile, calculată de la data adoptării de către Parlament a proiectului legii constituționale, data referendumului fiind stabilită de Guvern.

Aproape 3 milioane de români au semnat o inițiativă cetățenească pentru schimbarea articolului 48, alineatul 1 din Constituție, astfel încât familia să se întemeieze pe căsătoria între „un bărbat și o femeie” și nu între „soți”, așa cum spune acum legea fundamentală.