ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scriitorul George Alexander candidează, pe 11 decembrie, pentru un post de deputat în Diaspora.

Cunoscut publicului pentru implicarea sa în rezolvarea dramei familiei Bodnariu și a altor familii de români care au avut probleme cu sistemul norvegian de protecție a copilului, George Alexander a acceptat să se înscrie în cursa electorală din partea partidului Alianța Noastră România.

El vorbește într-un interviu acordat gazetaromaneasca.com despre proiectul său în ceea ce privește românii din diaspora.

„Eu am vrut să candidez ca independent pentru că am fost fost foarte sceptic cu privire la partide. Toate partidele mari au trecut, însă, pe la mine, invitându-mă să candidez pentru ei. Am refuzat politicos. Toți mă cunoșteau pentru că auziseră despre mine sau citiseră prin ziare și mă văzuseră la televiziuni. Am lucrat 21-22 de ani, în Norvegia, dintre care 20 de ani ca manager (director-general) școli/grădinițe, fiind unul dintre cei mai buni lideri, care a prestat rezultate. Paralel, am lucrat și ca ziarist și scriitor. La începutul anului 2016, am intrat în conflict cu autoritățile norvegiene după ce le-am luat apărarea familiilor Bodnariu, Nan și multor altora.

Am fost urmărit, supravegheat, interogat, mi s-a interzis să mai scriu, dar nu puteam să le întorc spatele oamenilor! Am făcut ceea ce era normal să fac. Am demascat minciuna și ipocrizia falsei Protecții a Copilului (Barnevernet) din Norvegia, luând atitudine public, împotrivindu-mă abuzurilor și atrocităților! Mi-am pierdut job-ul, căci a trebuit să-mi dau demisia!, dar sunt foarte împăcat sufletește căci am contribuit la salvarea multor suflete, copii nevinovați, care altfel ar fi fost distruși psihic de sistem! Eu sunt un luptător și, cea mai mare greșeală a autorităților norvegiene a fost să creadă că eu renunț vreodată la luptă, dându-mi demisia. Nu numai că nu am renunțat la luptă, dar am scris și cartea, "Copiii noștri în închisorile lor. Furați de Barnevernet.”, unde am făcut dezvăluiri cutremurătoare. Veniturile din vânzarea acestei cărți am decis să le donez Asociației pentru Protecția Familiei și Copilului "George Alexander”, pe care am înființat-o. Am contribuit și contribui prin această asociație la salvarea sau ajutorarea multor copii și părinți din diferitele state: Norvegia, Suedia, Finlanda, Danemarca, Portugalia, Anglia, Italia, Canada, chiar SUA. Am vrut, deci, să candidez ca Independent. Realizând însă că nu am nicio șansă, am ales – s-au ne-am ales reciproc! - formațiunea Alianța Noastră România, în care eu cred. Eu le-am spus însă oamenilor: eu nu-mi schimb nici culoarea ochilor, nici ADN-ul! Rămân același!”, a spus George Alexander pentru gazetaromaneasca.com.

George Alexander a vorbit despre acuzațiile care i se aduc lui Marian Munteanu, despre faptul că ar fi fost un colaborator al Securității. CNSAS a dat un verdict în ceea ce îl privește pe Marian Munteanu, conform căruia acesta nu a colaborat cu Securitatea.

„Una dintre calitățile (sau defectele!) mele este că eu analizez totdeauna critic ceea ce se întâmplă lângă mine! Sunt critic cu privire la alții, dar, mai ales, sunt foarte critic, analizându-mă fără menajamente, cu mine însumi! Când vine vorba de Marian Munteanu, am sesizat niște lucruri… Toți cei care îl atacă, au niște interese obscure, mai bine sau mai rău mascate, manipulând lumea… Ei nu au fost pe baricade, alături de el, au stat numai ascunși până când pericolul a trecut, iar apoi au apărut ca ciupercile după ploaie. Eu cred că Omul acesta este nevinovat. Dar, prin absurd, presupunând că, totuși, a semnat un angajament cu Securitatea… Rețineți faptele! Marian Munteanu s-a expus, nu a fost un laș, s-a sacrificat!, nu a fost pe placul Puterii care putea să-i inventeze o mie și una de motive, să-l decredibilizeze, să-l șteargă din memoria oamenilor… Și-a riscat chiar viața, riscând să fie decapitat!, iar acum luptă pentru niște idealuri pentru care orice român ar trebui să iasă în stradă! De aceea deranjează Marian Munteanu, de aceea este atacat! Eu nu accept compromisuri și complicități de dragul nimănui, fac numai deosebire între vorbe și fapte. Iar faptele arată că Marian Munteanu a fost și este un om de caracter!”, a mai spus George Alexander.

Candidatul Alianța Noastră România a vorbit și despre actuala clasă politică din România, care și-a pierdut credibilitatea și care ar trebui schimbată.

„Am spus-o și o repet. Actuala clasă politică din România este atât de înapoiată și primitivă, plină de neaveniți, incompetenți și oportuniști. Imitatorii aceștia triști, în cea mai mare parte, oameni fără caracter, nu au cum să promoveze interesele României! Sunt făcuți toți după același calapod. Eu vreau să reformez! Nu vreau numai un loc în Parlament, am spus în modul cel mai onest că vreau, întâi, să reformez Ministerul Afacerilor Externe, acest minister al Resemnării și Dezinteresului Național! Vă rog să vă aduceți aminte de câți români sunt umiliți, tratați în modul cel mai mizer de acești birocrați! Când este vorba despre guvernul Cioloș, am rețineri… Au spus că sunt tehnocrați și nu se implică în politică!... Am văzut! Puterea și privilegiile îi corup pe toți! Jumătate din oamenii lui Cioloș candidează pe listele USR. El, însuși, oscilează, ca un ac de busolă stricat. NU mai cred în ei. Eu cred în Alianța Noastră România, care poate schimba în bine răul care s-a abătut asupra României. Despre președintele Klaus Iohannis? Eu l-am votat, dar l-am și criticat când a fost necesar. Un filosof german spunea odată… Este necesar ca cineva să mă curețe ca pe o lumânare de seu câteodată pentru că altfel încep să ard cu fum! Îl critic, deci, și-l curăț, în același timp, pe președintele Iohannis câteodată.”, a mai precizat candidatul Alianța Noastră România.

Citiți AICI interviul integral