ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea de Apel Târgu Mureș i-a respins politicianului recursul prin care a încercat să anuleze sentința pe care Tribunalului Harghita a dat-o încă din martie.

În luna iunie, poliția din Miercurea Ciuc a dat jos stegaul așa-numitului Ținut Secuiesc din fața Consiliului Județean Harghita. Totul sub o ploaie de huiduieli venite de la mai mulți nemulțumiți.

Instanța a hotărât însă definitiv, că instuția din Harghita este obligată să îndepărteze steagul arborat pe sediul instituției și în sala de ședințe.

Steagul albastru auriu al Consiliului Național Secuiesc, adoptat ca simbol al județului Harghita fără vreo bază legală a provocat de-a lungul timpului numeroase scandaluri.

Cel mai recent este cel din septembrie, când ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm, a fost fotografiat ținând în mână controversatul steag.

Mai mult decât atât, primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, scria pe Facebook că i-a făcut cadou oficialului american steagul din imagine.

Ulterior, Klemm a declarat că a acceptat să apară în fotografia respectivă „din politețe", dar și pentru a nu exista vreun dubiu în privința angajamentului SUA față se parteneriatul strategic cu România.