Curtea de Apel Târgu Mureș i-a respins politicianului recursul prin care a încercat să anuleze sentința pe care Tribunalului Harghita a dat-o încă din martie.

În luna iunie, poliția din Miercurea Ciuc a dat jos stegaul așa-numitului Ținut Secuiesc din fața Consiliului Județean Harghita. Totul sub o ploaie de huiduieli venite de la mai mulți nemulțumiți.

Instanța a hotărât însă definitiv, că instuția din Harghita este obligată să îndepărteze steagul arborat pe sediul instituției și în sala de ședințe.

Steagul albastru auriu al Consiliului Național Secuiesc, adoptat ca simbol al județului Harghita fără vreo bază legală a provocat de-a lungul timpului numeroase scandaluri.

Cel mai recent este cel din septembrie, când ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm, a fost fotografiat ținând în mână controversatul steag.

Mai mult decât atât, primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, scria pe Facebook că i-a făcut cadou oficialului american steagul din imagine.

Ulterior, Klemm a declarat că a acceptat să apară în fotografia respectivă „din politețe", dar și pentru a nu exista vreun dubiu în privința angajamentului SUA față se parteneriatul strategic cu România.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews