ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De-acum e oficial: președintele Klaus Iohannis a anunțat pe pagina sa de facebook că nu va participa la nicio dezbatere cu contracandidatul său  din partea PSD, Viorica Dăncilă. Acesta a spus că se va întâlni direct cu „cetățenii, jurnaliștii și societatea civilă”.

Până acum, staff-ul de campanie spusese același lucru, dar prin declarația făcută, președintele a confirmat oficial că nu se va prezenta la niciun duel cu Dăncilă.

„Dragi români,

Împreună am reușit să ținem piept PSD, partidul care a asaltat toate instituțiile statului. Și doar împreună vom reuși să câștigăm definitiv această luptă pentru România. Votul pe care mi l-ați acordat în primul tur al alegerilor este o confirmare a încrederii pe care o aveți în mine. Dar Președintele nu poate reconstrui singur o țară, de aceea este mare nevoie de fiecare dintre voi, de implicarea voastră. Vreau să fie foarte clar: voi dialoga direct în perioada următoare cu cetățenii, cu jurnaliștii, cu societatea civilă, voi continua să merg prin țară, să mă întâlnesc cu oamenii și voi explica tuturor care este proiectul meu. România normală devine realitate doar prin solidaritate și unitate, cu susținerea majorității românilor.

Nu poate exista însă nicio dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile. Nu poate fi niciun schimb de idei cu reprezentanta unui PSD nereformat, care a călcat în picioare statul de drept, care a vrut ca România să deraieze de la parcursul său european doar pentru beneficiul unei clici de infractori. Vorbim de candidata unui partid care acum mimează democrația, după ce a sfidat sistematic valorile și principiile democratice, care i-a umilit pe români, care s-a făcut scut în fața corupților și penalilor în toți acești ani. Nu trebuie să uităm nicio clipă cine este PSD și care este pericolul pe care îl reprezintă pentru viitorul României, oricât ar vrea acum să fugă de responsabilitate și să încerce să ne dezbine prin tot soiul de tertipuri!”, a scris reprezentantul PNL.
 
Majoritatea cetățenilor care au văzut anunțul au reacționat negativ. Iată câteva dintre cele mai apreciate comentarii de pe pagina președintelui:
 
„Nu vă bateți joc de noi! Prezentați bilanțul celor cinci ani de presedinție, explicați-ne ce e Romania Normală și răspundeți întrebărilor jurnaliștilor de toate culorile! Asta e democrația! Nu ne cereți votul crezând că noi toți suntem tâmpiți! Ne-au umilit destul alții până acum!”, a scris un cititor.

„Dezbaterea e esentiala sa va mentineti credibilitatea. Ati urlat dupa Ponta ca fuge si acum situatia e identica doar ca fugarul subteti dumneavoastra”, a notat altul.

„Acel candidat a fost pus în funcția de premier de dumneavoastră, în plus, a fost ales cu peste 22% din voturi pentru a candida în turul al doilea! Indiferent de cum a fost sau ce a făcut, o parte dintre români o legitimează. Prin urmare, din respect pentru acei români, din respect pentru cei care nu v-au votat nici pe ea, nici pe dumneavoastră, din respect pentru votanții sau foștii votanți ai dumneavoastră... Participați la dezbaterea aia!”, a scris un român.

„ #vremdezbatere. Argumentele dvs nu au nicio logica. Daca ati participa la dezbatere ar inseamna ca va asumati ceva, ca sunteti transparent si ca obiectivele dvs sunt mult mai puternice fata de ale guvernarii PSD. Noi alegatorii vrem sa vedem ceva mai mult decat motto-ul: O Românie normală. Vrem să vedem idei, obiective pe termen lung și pe termen scurt și vrem să vedem fapte. Ne-am cam saturat de ascunsul după replici și de criticat ce face unul si ce face altul”, a notat altcineva.