ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gata. S-a dezlănțuit iadul. Parlamentarii au "făcut scut" în jurul lui Ponta Victor-Viorel (apud Gândul). Patrioții, tinerii, în general oamenii de bine, sunt în flăcări. 

Tiranul este protejat de o gașcă de infractori periculoși, un grup infracțional organizat, cum spuneam doamna Macovei. Se cere ieșirea în stradă, implicarea ambasadelor, să vină intelectualii să ne salveze de ruși( Hotnews  ne avertizează)!

Cu alte cuvinte, isteria a cuprins iară internetul și o anumită parte a populației active a României. Și de ce? Pentru că Parlamentul, organ reprezentativ (am citat din Constituție)  al poporului român, ales democratic,și-a exprimat un punct de vedere prin vot. Conform legii.

Nu ne place? Să schimbăm legea. Să facem o lege cu articol unic: Parlamentul va decide doar ce vrea o parte a opiniei publice, în caz contrar, urmând a se dizolva în mod automat.

Acesta  nu este un articol despre Victor Ponta. Ci despre manipulare, despre incitare și istorie.

De ce manipulare? Pentru că văd cum facebookul se aprinde, forumurile se încing, iar cele mai apreciate mesaje sunt cele care cheamă la revoltă, la "înlocuirea clasei politice", la eliminarea Parlamentului, moartea politicienilor, etc. Dar cui folosesc toate astea? Nu-și pune nimeni întrebarea: CU CINE să înlocuiești actuala clasă politică? Unde e partidul, mișcarea aceea populată de politicieni extraordinari, care nu e lăsată să ia puterea? Niște oameni lucizi s-ar mai putea întreba, de exemplu, cine mai crede în revoluții spontane, la 25 de ani după ce 1.000 de români au murit în 1989? Ca să nu mai vorbim că mai ieri Orientul se umplu de "revoluții spontane", ale oamenilor de bine...cu rezultatele care se văd în Siria, Irak, Libia, etc.

De ce incitare? Pentru că oamenii sunt stârniți cu titluri care mai de care mai "incendiare", manipulatorii, neștiind că se plătesc polițe, se reglează conturi. Dacă se ajunge și la violențe de stradă, cu atât mai bine. Se încing tastaturile, în pauzele de cafea din corporații nu se mai discută despre gadgeturi și vacanțe, sar în aer audiențele pe net și pe tv. Se folosesc formule simple, pe care să le priceapă tot omul: "Jos hoții", "Criminalilor", "Oameni fără onoare", dar mai ales nelipsitul "Jos comunismul!".

De ce istorie? Pentru că nu vedem, cum în fața noastră, se prăbușește o țară. Suveranitatea este vândută foarte ieftin, doar-doar o primi și ei, nu ciolanul, dar măcar promisiunea ciolanului puterii. Vedem cum partidele se vând unele pe altele, se fac sluj în fața Puterii, nerealizând că de fapt, se șubrezesc reciproc.

Mi-aduc aminte ce spunea istoricul Alex Stoenescu într-un interviu acordat ActiveNews, referitor la cauzele pentru care România a suferit catastrofa din 1940: Incapacitatea societății de a reacționa la lovitura de stat din 1930 prin care Constituția a fost înfrântă. Urmarea? Opt ani mai târziu, Carol al II-lea dădea o nouă lovitură de stat, desființând partidele politice, ucigând opozanții, inaugurând terorismul de stat. Oamenii de rând au rămas să plătească aceste greșeli, vinovatul a fugit bine-mersi în Portugalia.

Ce facem? Călcăm în picioare Constituția pentru că nu ne place x sau y? Sau îi sancționăm pe cei care au greșit, conform Constituției, când vin alegerile? Ne păstrăm calmul sau ne aruncăm poalele-n cap, precum femeile din etnia romă, odinioară? Mai avem sânge de plătit pentru prostiile unora care vor pleca de-aici la primul semn de probleme?

Haosul nu folosește nimănui, pentru că atunci se vor aceleași voci "democratice", "curate", "patriotice", care vor cere instaurarea unor măsuri excepționale. Și cui se poate cere asta, dacă nu instituțiilor statului care "se bucură de încrederea cetățenilor"?  Asta dacă nu chiar partenerilor strategici, ce vor fi chemați să pună ordine-n țară.

Chiar ne dorim asta?

Trăim momente rușinoase: premierul este anchetat penal, președintele țării este o marionetă care face declarații nesusținute de lege. Și totuși nu sunt motive suficiente pentru a ne considera "rușinea pământului", "corupții Europei" sau pentru a ne da incendia singuri țara.
 
Avem suficienți "prieteni" care sunt dispuși să facă asta pentru noi. Urmează un comunicat important pentru țară....